Viitorul SUV Volvo EX90 va putea alimenta alte mașini electrice sau chiar case

Autor: Ionuț Vîlciu 06 oct. 2022 Știri auto

Succesorul electric al lui Volvo XC90 va fi prezentat luna viitoare. Până atunci, Volvo dezvăluie faptul că EX90 va putea încărca alte mașini.

Știm deja că ne confruntăm cu o criză când vine vorba de energie. Prețurile au crescut atât la combustibilii fosili, cât și la energia electrică. În continuare, este mai ieftină utilizarea unei mașini electrice, dat fiind faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg astfel de vehicule.

Viitorul Volvo EX90, care va fi dezvăluit pe 9 noiembrie, va fi prima mașină Volvo care va fi pregătită hardware pentru capabilități de încărcare bidirecțională. Această funcție va fi inițial disponibilă pe anumite piețe. Încărcarea bidirecțională are potențialul de a ne ajuta să facem utilizarea energiei mai ieftină, mai eficientă și mai durabilă, spune Volvo. Împreună cu capabilitățile de încărcare inteligentă care vin în aplicația pentru smartphone Volvo Cars, Volvo EX90 va permite încărcarea mașini atunci când cererea de la rețea și prețurile sunt scăzute. Acest lucru înseamnă că există mai multe surse regenerabile în mixul energetic. Astfel, va economisi energia stocată pentru a fi folosită ulterior.

Încărcarea bidirecțională a Volvo EX90 poate alimenta o casă, precum și alte dispozitive electrice

Pe lângă posibilitatea de a încărca aparate și alte dispozitive, mașina va avea capacitatea de a da o mână de ajutor și de a oferi o parte din încărcare altor Volvo compatibile. Pe de altă parte, dacă sunteți pe cale să rămâneți fără energie, există o soluție. Puteți accepta același ajutor și de la alte mașini Volvo capabile de acest lucru.

În funcție de regulile specifice fiecărei piețe, încărcarea bidirecțională ar putea permite, de asemenea, clienților să sprijine rețeaua în moduri diferite. Aceasta ar putea include preluarea de mai multă energie în perioadele în care există un surplus de energie regenerabilă. Apoi, aceasta va putea fi vândută în timpul orelor de vârf, când există mai multă cerere.

Astfel, mașina poate deveni o sursă de energie pentru locuință. Probabil că ar fi ideală în cazul penelor de curent. Rămâne de văzut cât de fezabilă este această funcție propusă de cei de la Volvo.

Sursa: Volvo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide