Volvo EX90 va fi dotat cu primul sistem radar de interior din industria auto. Va putea detecta copii uitați în mașină

Autor: Adrian Somai 01 oct. 2022 Știri auto

Volvo va lansa în această toamnă noul EX90, succesorul electric al modelului XC90, evenimentul de prezentare oficială fiind programat pentru data de 9 noiembrie. Deloc surprinzător pentru un model nou ce intră în portofoliul constructorului suedez, EX90 va sta foarte bine la capitolul siguranță, cei de la Volvo fiind recunoscuți deja pentru sistemele de siguranță avansate cu care își dotează mașinile.

Știm deja din informațiile pe care cei de la Volvo le-au publicat că viitorul EX90 va fi echipat cu o întreagă suită formată din nu mai puțin de 8 camere video, 5 sisteme radar și 16 senzori cu ultrasunete. De asemenea, bolidul va fi dotat și cu un sistem LIDAR care va fi amplasat pe plafon.

Dar asta nu este tot, producătorul sudez aducând acum în discuție un nou sistem de siguranță ce se dovedește a fi extrem de interesant. Este vorba despre un sistem de siguranță care ar putea avertiza șoferul cu privire la prezența copiilor uitați în mașină. Sistemul funcționează prin intermediul unui radar montat în habitaclu, acest radar putând detecta chiar și respirațiile celor mici rămași în mașină. Radarul acoperă întregul interior al mașinii, inclusiv portbagajul.

Va face parte din echiparea standard a noului model

Sistemul radar montat la interior poate detecta chiar și cea mai mică mișcare la nivelul habitaclului, ceea ce înseamnă că s-ar putea dovedi extrem de util și în alte situații. Spre exemplu, poate avertiza șoferul și cu privire la prezența unui animal uitat în mașină. Este primul sistem radar de interior integrat vreodată pe o mașină!

Potrivit informațiilor furnizate de oficialii Volvo, sistemul va fi capabil să avertizeze șoferul în acest sens atunci când acesta va încercă să încuie mașina. Mai exact, dacă sistemul detectează chiar și cea mai mică mișcare la interior, mașina nu va mai putea fi încuiată. În plus, în cazul în care un copil sau un animal a fost uitat în mașină, sistemul va activa și va regla automat climatizarea pentru a evita situațiile de sufocare.

VIDEO:

Sursa: Jalopnik

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide