Viitorul transportului public – Poate transporta 1200 de persoane şi care circulă pe deasupra maşinilor | VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto
Viitorul transportului public – Poate transporta 1200 de persoane şi care circulă pe deasupra maşinilor | VIDEO

 


Blocajele din traficul din China sunt legendare. Sunt atât de faimoase încât unul dintre ele chiar are dedicată propria pagină pe Wikipedia – China National Highway 110 traffic jam. Însă blocaje ”epice” ar putea fi în curând de domeniul trecutului dacă planurile pentru implementarea unor autobuze care pot circula pe deasupra maşinilor sunt aprobate, scrie Boredpanda.

Uitaţi-vă la clipul video de mai jos pentru a vă da seama la ce se referă proiectul Transit Elevated Bus (TEB), aflat deocamdată în faza de concept. Acesta a fost prezentat recent la a 19-a ediţie a China Beijing International High-Tech Expo.

Autobuzul va fi capabil să transporte până la 1200 de pasageri şi vor circula literalmente peste traficul aglomerat.

Este o idee genială care ar putea reduce poluarea în cea mai populată ţara din lume. Dacă va fi aprobat, proiectul ar putea fi gata în mai puţin de un an.
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide