Vince Reffet, supranumit Jetman, s-a autopropulsat la o altitudine de 1.800 de metri

Autor: ProMotor acum 5 luni Știri

Vince Reffet, supranumit Jetman sau „omul avion”, s-a autopropulsat la o altitudine de 1.800 de metri folosind un costum special în stilul „Iron Man”. Este un nou record în ceea ce privește zborul uman 100% autonom.

Intră în Galeria FOTO

Mașinile zburătoare, la care visam în copilărie și erau ca și sigure „în anul 2000”, ar putea să nu mai fie necesare. În locul acestora, oamenii ar putea folosi costume speciale, ca cel al lui Vince Reffet. Acesta s-a înălțat de la sol în zbor autonom și a atins o altitudine de circa 1.800 de metri. Evenimentul a avut loc pe 14 februarie și a fost patronat de organizatorii Expoziției Universale 2020 din Dubai.

Cu ajutorul unui costum cu aripi special, din fibră de carbon, dotat cu patru mini-motoare cu reacție, francezul Vince Reffet a decolat, a ajuns la câţiva metri deasupra apelor golfului, după care s-a ridicat la o înălţime de 1.800 de metri. Reffet a încercat să facă şi nişte acrobaţii în timpul zborului de trei minute. El a coborât apoi, deschizând paraşuta la aproximativ 1.500 de metri.

Evenimentul a fost calificat drept „istoric” de organizatori: „Este o premieră mondială în istoria zborului uman 100% autonom”. Pe timpul zborului, Reffet a atins o viteză maximă de peste 225 km/h. Pilotul a executat mai multe manevre acrobatice, inclusiv un „loop-the-loop”, înainte de a deschide parașuta pentru a reveni la sol.

În vârstă de 35 de ani, paraşutist profesionist, Reffet are la activ mai multe salturi spectaculoase pe pe platforme şi clădiri foarte înalte.

„Unul dintre obiectivele noastre viitoare este aterizarea, după zbor la înălţime, fără paraşută. Lucrăm la acest proiect”, a spus acesta, potrivit Evening Standard.Comentarii
Inchide