Vine iarna în București. Avertisment pentru șoferi: Trebuie să aveți cauciucuri de iarnă

Autor: Promotor 29 nov. 2020 Știri auto

Vine iarna în București, avertizează meteorologii. Șoferii care nu și-au montat cauciucuri de iarnă mai au la dispoziție doar câteva ore să o facă.

GALERIE FOTO

Polițiștii au început să-i oprească pe șoferi în trafic și să le atragă atenția că trebuie să-și echipeze mașinile pentru iarnă. Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben pentru sudul țării. Schimbările meteo vizează și Capitala.

Administrația Națională de Meteorologie anticipează câteva zile cu temperaturi scăzute și ceață densă. Șoferii trebuie să fie extrem de precauți în zonele în care vizibilitatea este redusă. Va fi aglomerație în trafic în mini-vacanța de Sfântul Andrei și de 1 Decembrie.

Vin ninsorile și vin amenzile pe cei care nu au cauciucuri de iarnă

Conducătorii auto trebuie să aibă mașinile echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă. Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zăpadă, polei sau gheață. În caz contrar, aceștia riscă amenzi de până la 2900 de lei. Mai mult, li se va reține certificatul de înmatriculare, fără drept de circulație.

Va ninge și în București în dimineața zilei de 30 noiembrie, începând cu ora 05:00, când intră în vigoare codul galben de vreme rea. Acesta va expira în seara zilei de luni, în jurul orei 20:00.

Vor cădea ninsori moderate în Capitală șii se va depune un strat de zăpadă de până la 5 centimetri, izolat posibil și peste 5 centimetri. Vremea va fi închisă și rece, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă nu va depăși un grad Celsius în cursul zilei.

Se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare, și în sud-estul Olteniei, în sudul Moldovei și în restul Munteniei. Vor fi precipitații mixte și pe litoral, acolo unde ninsorile vor ajunge în noaptea de luni spre marți.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii viitoare, în mod special pe parcursul nopților și dimineților.

Brigada Rutieră le recomandă șoferilor să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă și să circule cu prudență.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide