Visul oricărui adolescent. O școală de șoferi din Bulgaria pune la dispoziție cursanților un Dodge Challenger

Autor: Ionuț Vîlciu 01 aug. 2023 Știri auto

O școală de șoferi din Bulgaria va pune la dispoziția cursanților un Dodge Challenger. Modelul american va atrage cu siguranță atenție posibililor elevi, dar și a participanților la trafic.

Dodge Challenger va dispărea de pe piață în forma actuală, cea a unei mașini puternice cu motoare mari, de regulă V8. Legendarul model american va fi înlocuit de un succesor electric. Chiar și așa, muscle car-ul american va rămâne mereu o legendă, chiar și pe piața din Europa, chiar dacă nu s-a bucurat niciodată de un succes răsunător pe Bătrânul Continent.

Totuși, o școală de șoferi din Bulgaria probabil că s-a gândit că vor putea atrage mai mulți cursanți, în special din rândul tinerilor, cu ajutorul unei mașini emblematice. Ce mașină ar putea atrage mai bine atenția tinerilor decât un muscle car mare, agresiv, pe care nu îl întâlnești des pe drumurile din Europa, mai ales pe drumurile din zona țărilor est-europene.

Elevii unei școli de șoferi din Bulgaria vor putea conduce un Dodge Challenger

Potrivit Motor1, școala de șoferi Dizzy Riders, din Bulgaria, a achiziționat un Dodge Challenger fabricat în anul 2012, care va intra curând în uz. Mașinii i-a fost făcut un facelift, cu panouri de la un model mai nou. Astfel, mașina are acum o bară frontală pe care o regăsim pe modelele ulterioare, plus o capotă precum cea cu care venea echipat Dodge Demon.

Cu toate acestea, sub capotă nu se ascunde un motor HEMI de cilindree mare, ci un motor V6 de 3,6 litri căruia i-a fost montată o instalație GPL. Probabil că acest lucru a fost din considerente financiare, dat fiind că nu este un motor tocmai economic.

Chiar dacă vorbim „doar” de un V6, acesta tot produce 305 CP și 363 Nm, mult mai puternic decât multe dintre mașinile folosite de școlile de șoferi pentru pregătirea practică a elevilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DizzyRiders


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide