Dacia Sandero pierde locul 1 la vânzări în Europa. Concurență acerbă din partea lui Model Y

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iul. 2023 Știri auto

Dacia Sandero a pierdut, deocamdată, prima treaptă a podiumului a vânzărilor pe piața europeană. Tesla Model Y surclasează modelul românesc.

Pe piața europeană se dă o luptă interesantă pentru titlul de cea mai vândută mașină, un duel între Dacia Sandero și Tesla Model Y. Pentru moment, Sandero a fost surclasat de Tesla Model Y. Grație unui creșteri în popularitate a segmentului mașinilor electrice, modelul produs de compania lui Elon Musk a vândut un număr important de mașini, relatează Profit.ro.

Tesla Model Y a înregistrat un volum de vânzări important, aproape 30.000 de autoturisme, mai mult decât dublu față de anul trecut. În același timp, Dacia Sandero pare că se află pe o traiectorie descendentă, astfel că datele preliminare arată un volum de 11.174 de unități pentru modelul românesc, cu circa 1.600 mai puține decât în urmă cu un an.

Tesla Model Y preia conducerea în clasamentul celor mai vândute mașini din Europa

În aceste condiții, Tesla Model Y trece pe primul loc după primele șase luni ale acestui an, cu un volum total de 125.144 de autoturisme înmatriculate, în timp ce Sandero cade pe locul al doilea, cu 118.883 unități înmatriculate, având o creștere pe acest interval de 26%, comparativ cu aceeași perioadă din 2022.

Aceste date nu sunt complete, ele cuprind cea mai mare parte a înmatriculărilor înregistrate pe piețele din Europa, astfel că situația s-ar putea schimba, dacă vor fi incluse toate țările europene.

Putem observa că vârfurile de creștere ale Tesla se regăsesc în lunile în care are raportările trimestriale, în 2023 ele suprapunându-se cu momentele în care compania a redus prețurile mașinilor sale, semn că americanii sunt interesați de atingerea obiectivelor de vânzări, în detrimentul profitului.

Pe locurile următoare în clasamentul acestui an se clasează Volkswagen T-Roc, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Toyota Yaris Cross, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Golf și Dacia Duster, care prinde astfel Top 10, cu 82.813 unități și o creștere de aproape 20%. Ford Puma, care s-a clasat în luna a șasea pe locul 10, cu 16.188 unități, cunoaște o creștere substanțială față de anul trecut, de peste 80%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide