Viteză record pentru un Ford Focus: 703 km/h!

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Polițiștii italieni au emis un proces verbal pentru o viteză record, în cazul unui Ford Focus condus de o femeie în provincia italiană Ancona. Mașina a fost surprinsă de radar cu 703 km/h, o viteză demnă de un avion cu reacție.

Intră în Galeria FOTO

Cei de la Bugatti se laudă cu faptul că modelul Chiron a stabilit recordul de viteză pe şosea de 490 km pe oră, iar noul Tesla Roadster are o viteză maximă de „doar” 400 de kilometri pe oră. În timp ce producătorii de maşini de viteză se întrec pentru a ajunge la pragul de 500 de kilometri pe oră, o femeie aflată la volanul unui Ford Focus a bătut toate recordurile.

Viteză record pentru un Ford Focus: ce a pățit șoferul?

Depășirea de viteză a fost înregistrată de aparatul radar într-o localitate minusculă, Osimo, având circa 2.000 de locuitori. Desigur că viteza înregistrată de aparatul radar nu este una reală, dar asta nu înseamnă că șoferul mașinii, o femeie dintr-o localitate învecinată, nu a primit procesul verbal. Pe acesta a fost consemnată amenda în valoare de 836,60 euro, precum și zece puncte de penalizare pe permisul de conducere, ceea ce a dus la suspendarea permisului.

viteză record ford focus

Ca lucrurile să fie și mai bizare, procesul verbal a trecut prin mâinile polițiștilor locali și semnat de aceștia, înainte de a fi pus la poștă și a ajunge în posesia tinerei vitezomane. Imaginați-vă, 703 km/h! Polițiștii noștri locali sunt parfum – sau cel puțin nu au posibilitatea de a aplica amenzi pentru depășirea vitezei.

Informația a fost postată pe rețelele de socializare de un consilier, care menționează că poliția locală are obligația să verifice procesele verbale pe care le trimite. Acesta o sfătuiește pe șoferiță să conteste amenda de 837 de euro și să ceară suplimentar și daune pentru prejudiciile suferite ca urmare a suspendării permisului de conducere.

sursa: autoappasionatti.it
Comentarii
Inchide