Viteză remarcabilă obținută de un BMW 760Li V12 pe Autobahn – VIDEO

Autor: Adrian Somai 20 feb. 2023 Știri auto

Trăiești cu impresia că numai la volanul unei mașini noi poți avea parte de o experiență de neuitat pe șosea?! Nimic mai greșit, iar asta ne este demonstrat și de specialiștii de la AutoTopNL prin intermediul unui scurt videoclip postat recent pe canalul lor de YouTube. De această dată, Max se află la volanul unui model BMW 760 Li, iar cifrele pe care le obține pe Autobahn nu sunt deloc de neglijat, ba chiar din contră am putea spune.

Despre BMW 760 Li V12 putem să spunem orice, dar doar că este un model nou nu mai putem spune. În schimb, este un model care a avut parte de perioada sa de glorie, entuziasmând mulți șoferi cu cifrele sale de performanță cu care se putea lăuda. Mașina constructorului bavarez se dovedește însă a fi mai mult decât capabilă chiar și în ziua de astăzi, reușind să obțină niște cifre de top atunci când este pusă la treaba.

Motorul V12 își spune cuvântul

BMW a anunțat în urmă cu jumătate de an că nu va mai folosi motoare de tip V12, agregatul cu doisprezece cilindri având deja zilele numărate de o bună bucată de vreme. Reglementările referitoare la emisii sunt tot mai dure în ziua de astăzi, producătorul german nepermitandu-și să mai investească în modele echipate cu un astfel de motor.

Pentru a marca așa cum se cuvine finalul unei epoci dominate de această unitate de motorizare, BMW a lansat ediția specială “The Final V12” pentru Seria 7. Mai exact, am putut vedea o serie limitată de doar 12 exemplare BMW M760i care au marcat practic retragerea din producție a motorului.

Revenind acum la subiectul de la care am pornit, Max de la AutoTopNL a pus la treabă un BMW 760Li V12 vechi de 12 ani pe Autobahn, autostrada germană pe care nu există limită de viteză. Iar ceea ce a ieșit este impresionant, modelul german reușind la un moment dat să atingă remarcabila viteză de 255 km/h.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video YouTube - AutoTopNL


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide