Volkswagen a făcut anunțul oficial: Audi și Porsche vor intra în Formula 1 în 2026

Autor: Mihai Morcovescu 07 mai 2022 Știri auto

Șeful Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a dezvăluit în mod oficial că mărcile Audi și Porsche vor concura în Formula 1. Anunțul a fost făcut în timpul unei emisiuni online denumită „Dialog cu Diess”, care a fost ținută în limba germană pe contul oficial de YouTube al companiei din Wolfsburg.

Cu ce echipe ar urma să colaboreze Audi și Porsche?

Astfel, zvonurile care circulau de ceva timp în industrie au fost confirmate în cele din urmă de CEO-ul Volkswagen. Debutul celor doi producători importanți în Formula 1 ar urma să se producă în 2026. De altfel, Diess a precizat că atât Audi, cât și Porsche au început deja munca în această direcție.

Toate detaliile cu privire la intrarea acestora în F1 vor fi comunicate în scurtă vreme, susțin reprezentanții grupului german, citați de Reuters. Anul 2026 nu a fost ales întâmplător deoarece acel sezon va marca o schimbare majoră în regulamentul Formulei 1.

Începând cu acel sezon, monoposturile vor primi motoare noi, care vor funcționa doar pe bază de carburanți sintetici. Acestea vor fi mai puternice și se estimează că vor folosi cu 20 până la 25% mai puțin combustibil comparativ cu cele de acum. Astfel, Audi și Porsche vor avea la dispoziție suficient timp pentru a dezvolta niște propulsoare performante.

Potrivit unor informații neoficiale, Audi ar fi dispus să ofere 500 de milioane de euro pentru preluarea echipei McLaren F1. De partea cealaltă, potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, Porsche ar dori un parteneriat cu team-ul austriac Red Bull Racing.

Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, nu a mai fost implicat până acum în Formula 1. A colaborat, în schimb, cu Red Bull în Campionatul Mondial de raliuri (WRC).

Porsche concurează în sezonul 2022 din Formula e. În schimb, Audi a părăsit competiția după ce a participat la Raliul Dakar.

Surs: Motorsport

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide