Volkswagen a făcut anunțul. Un model important dispare din gamă

Autor: Elena Luchian 23 dec. 2020 Știri auto

Gata, s-a terminat. Volkswagen a făcut anunțul care îi întristează pe fanii brand-ului. e-Golf nu se va mai produce. Astăzi s-a construit ultima mașină din această gamă.

GALERIE FOTO

Volkswagen pune capăt producției modelului e-Golf în centrul de producție de la Dresda, denumit “Uzina Transparentă”, după 50.401 unități construite acolo începând cu luna martie a anului 2017. Fabrica de acolo într-un amplu proces de transformare.

Atunci când linia de asamblare va funcționa din nou, de pe aceasta va ieși noul model electric ID.3. Startul producției este programat să înceapă anul viitor, la sfârșitul lunii ianuarie.

“Sfârșitul lui e-Golf echivalează cu debutul pregătirilor finale pentru ID.3. În doar câteva săptămâni, vom începe un nou capitol la ‘Uzina Transparentă’. După Zwickau, noi suntem cea de-a doua locație din Europa care va produce vehicule cu sistemul modular e-drive”, susține Danny Auerswald, șeful uzinei germane.

Astfel, la începutul anului viitor, centrul de producție de la Dresda va fi transformat în așa fel încât să răspundă cerințelor construcției de mașini care au la bază platforma MEB. Primul pas a fost deja făcut în vara lui 2020. În această iarnă, se va instala acolo și un sistem de montare a acoperișului panoramic și se va lucra la adaptarea dispozitivelor care instalează bordul și scaunele.

Tot la Dresda s-au construit, de-a lungul timpului, modele cum ar fi Volkswagen Phaeton (84.235 de unități) și Bentley Flying Spur (2.186 unități).

Cariera lui Volkswagen e-Golf pe piața europeană

Modelul electric Volkswagen e-Golf a fost lansat în anul 2014. Acesta a fost produs pentru început la uzina Volkswagen de la Wolfsburg. Începând cu 2017, ‘Uzina Transparentă” de la Dresda a lucrat în paralel. În total, 145.561 de unități au fost construite în cele două fabrici în șapte ani.

Golf electric iese din scenă după ce a fost desemnat cel mai popular model electric în state europene cum ar fi Norvegia și Germania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide