5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Volkswagen ID.3, candidat la Mașina Anului 2021 în România

Autor: Marius Vișan 24 nov. 2020 Știri auto

Volkswagen ID.3, modelul candidat la Mașina Anului 2021 în România, este considerat viitorul brandului Volkswagen. ID.3 stabilește noi standarde în sustenabilitate. Mașina ajunge la clienți cu amprentă neutră de carbon întrucât și producția sa este realizată fără emisii.

Volkswagen ID.3 este bazat pe Platforma Modulară pentru Producția de Mașini Electrice (MEB) care exploatează potențialul oferit de mobilitatea electrică. Prim urmare, ID.3 vine cu o autonomie mare a bateriei, un interior spațios și cu un control dinamic al vehiculului.

Modelul electric Volkswagen este fără îndoială un „game changer” în domeniul mașinilor cu baterii. Pentru cei care mai au nevoie de dovezi iată cinci dintre ele:

  1. Volkswagen ID.3. oferă siguranță de cinci stele
    La testul de siguranță Euro NCAP (European New Car Assessment Programme – programul european de evaluare pentru autovehicule noi), ID.3 a obținut cel mai mare scor posibil. Auditorii au acordat primului model bazat pe noua configurația electrică (MEB) ratinguri bune la toate criteriile – pentru protecția pasagerilor adulți, a copiilor și a utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor, precum și pentru sistemele sale de asistență și de siguranță.
  2. Modelul electric a stabilit un record de autonomie
    Anul acesta mașina electrică a acoperit distanța de 531 de kilometri dintre Zwickau și Schaffhausen (Elveția) cu o singură încărcare. Oficial, modelul are o autonomie de până la 420 kilometri (WLTP). Acest reper a fost depășit cu peste 100 de kilometri – o creștere de 26 procente.
  3. ID.3 se produce la fabrica „verde„ de la Zwickau
    Cu fabrica din Zwickau, Volkswagen a făcut trecerea completă (în premieră) a unei fabrici auto la producția electrică. Aproximativ 1.2 miliarde de euro au fost investiți în acest proiect urmând ca, din 2021, șase modele bazate pe platforma MEB și aparținând brandurilor grupului să fie produse la Zwickau. Toți cei 8000 de angajați implicați în producția electrică au primit calificare de specialitate pentru a lucra cu tehnologie bazată pe voltaj superior.
  4. Bateriile lui ID.3 sunt produse cu energie verde
    Fabrica de la Zwickau, care produce modelele din clasa ID., folosește energie din surse regenerabile, inclusiv bateriile sunt produse cu energie verde. Întregul proces de producție și rețeaua de livrare sunt analizate constant în vederea oportunităților de a reduce emisiile de carbon. Pentru a compensa emisiile inevitabile la nivel de producție, Volkswagen investește în proiecte de protecție a mediului, așa cum este cel de ocrotire a Pădurii Katingan Metaya.
  5. Volkswagen ID.3 comunică cu ajutorul luminilor
    Modul în care ID.3 folosește luminile de interior și de exterior îl face mai atrăgător, acest concept inovator fiind, totodată, un mod de comunicare dintre mașină și șofer foarte simplu și intuitiv. O baterie complet încărcată este indicată de culoarea verde, în timp ce o manevră de frânare este semnalată cu roșu. Banda LED care traversează afișajul digital de bord (Digital Cockpit) îl asistă pe șofer prin schimbarea culorii în funcție de comanda sau manevra efectuată de acesta. Odată instalat pe scaunul șoferului, ID.Light îi semnalizează acestuia că sistemul de conducere a vehiculului este activ și că portierele sunt închise sau deschise. Sistemul accentuează vizual informația transmisă de sistemele de navigație, de conducere asistată, de frânare și de sistemul de comunicare cu telefonul mobil.

Volkswagen ID.3 poate fi Mașina Anului 2021 în România!

Modelul electric ID.3 intră în cursa pentru Mașina Anului 2021 în România. Pentru prima dată, îți poți alege mașina preferată votând pe www.promotor.ro până la 6 decembrie inclusiv. Intră pe pagina competiției, apoi distribui votul tău pe Facebook pentru ca alegerea să fie validată. Juriul competiției va afla rezultatul final al votării. Alegerea ta va conta în desemnarea celei mai importante mașini în 2021 pe piața din România.

Pentru prima dată, redacția ProMotor.ro va avea un reprezentant în juriul prestigioasei competiții. Poți vota una dintre cele 7 mașini alese de juriu dintre cele 21 de modele lansate recent în 2020.

Dacia Logan/Sandero
Hyundai i20
Peugeot 2008
Renault Captur
Skoda Octavia
Toyota Yaris
Volkswagen ID.3

Intră pe pagina de concurs și votează cea mai importantă mașină pentru piața românească până la data de 6 decembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: VW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide