Volkswagen a oprit livrările unui model

Volkswagen a oprit livrările unui model

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Volkswagen a oprit livrările vehiculelor multivan T6. Germanii au constatat că modelul diesel are emisii excesive de oxid.

Presa germană a relatat vineri, fără să menţioneze sursa informaţiei, că testele efectuate de VW au arătat că emisiile de oxid de nitrogen ale T6 depăşesc semnificativ limitele legale, în condiţiile în care VW a stabilit un aşa-numit „factor de ajustare”, legat de emisii, prea scăzut, atunci când a solicitat KBA autorizarea modelului.

„Divizia de vehicule comerciale a VW analizează indiciile că anumite date tehnice nu pot fi confirmate în totalitate”, prin verificarea nivelurilor reale şi planificare de emisii ale modelului T6, a declarat un purtător de cuvânt al diviziei e vehicule comerciale.

Purtătorul de cuvânt a exclus posibilitatea ca softul de management al motorului este motivul acestor incertitudini şi a spus că VW a convenit cu KBA să facă noi teste.

În scandalul emisiilor declanşat acum doi ani, au fost implicate şi camioneta Amarok şi modelul Caddy fabricate de divizia de vehicule comerciale a VW.

Sursă: Digi24.roComentarii
Inchide