Volkswagen a oprit temporar producția monovolumului electric ID.Buzz. Care este motivul?

Autor: Mihai Morcovescu 28 iun. 2022 Știri auto

Divizia Vehicule Comerciale a producătorului german de automobile Volkswagen a suspendat producția noului ID.Buzz. Potrivit presei locale de specialitate, compania din Wolfsburg a luat această hotărâre din cauza „unor probleme de ordin calitativ la bateriile destinate modelului electric”.

Problema afectează doar uzina Volkswagen din Hanovra

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât producția monovolumului cu emisii zero abia demarase la uzina din Hanovra, la 2 iunie. Producția a fost oprită pentru o săptămână. Dar, dacă problema va persista, perioada de inactivitate s-ar putea prelungi.

Publicația Hannoversche Allgemeine Zeitung scrie că unele module celulare par să nu atingă nivelul de performanță cerut de VW. Rezultatul constă în căderi de tensiune, care reduc autonomia automobilului. Totodată, problema ar putea avea un impact negativ asupra duratei de viață a bateriei.

Compania a confirmat că au fost constatat deficiențe în timpul obișnuitelor controale de calitate efectuate de furnizor, însă nu a oferit alte informații. Celula bateriei provine de la un furnizor nou, ceea ce înseamnă că doar uzina din Hanovra este afectată. Numele furnizorului nu a fost divulgat.

Potrivit sursei citate, preluată de Electrive, ID.Buzz este singurul model din gama Volkswagen care folosește bateriile de la acest nou furnizor. De aceea, nu ar trebui să apară probleme cu alte modele electrice ID bazate pe platforma MEB deoarece acestea sunt echipate cu baterii de la alți producători. Germanii intenționau să monteze noua baterie pe viitoarele modele ID, lucru care a devenit incert în acest moment.

În cele trei săptămâni scurse de la debutul producției au fost fabricate aproximativ 500 de Volkswagen ID.Buzz. Un detaliu foarte important este acela că nici unul dintre aceste exemplare nu au fost livrate clienților. Asta înseamnă că problema cu noile baterii poate fi rezolvată intern pe o flotă relativ mică de autovehicule.

Oficialii Volkswagen au anunțat că și-au propus să producă până la 15.000 de modele ID.Buzz în 2022. Pe măsură ce procesul de producție va fi accelerat, capacitatea de producțue ar trebui să ajungă la 130.000 de unități anual.

Sursa: Electrive

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide