Volkswagen a primit peste 10.000 de comenzi pentru noul model electric ID.Buzz

Autor: Mihai Morcovescu acum o lună Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit în luna martie noul model complet electric ID.Buzz. Producția a demarat în luna mai, iar primele exemplare ale monovolumului cu emisii zero vor fi livrate pe piețele din Europa începând cu luna octombrie.

Reprezentanții companiei anunță că, până în prezent, au fost înregistrate peste 10.000 de comenzi. Aproximativ două treimi din totalul comenzilor au venit din Norvegia. Modelul electric și-a găsit deja în cea mai prietenoasă țară cu mediul înconjurător 3.400 de cumpărători.

Au fost vândute două treimi din producția totală pe 2022 a lui ID.Buzz

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul VW ID.Buzz a debutat atât în două versiun: una pentru pasageri și una cargo pentru transport de marfă. La trei luni distanță, nemții au anunțat că prima dintre aceste variante ale modelului complet electric a intrat în producția de serie la uzina din Hanovra.

Pe parcursul acestui an, Divizia Vehicule Comerciale își propune să producă până la 15.000 de exemplare ID.Buzz. Oficialii Volkswagen anunță succesul de care se bucură automobilul cu zero emisii. Concret, au fost vândute deja două treimi din producția totală preconizată pentru 2022, și anume 10.000 de unități.

Cele mai multe comenzi au fost făcute în Norvegia (3.400 de unități). Pe locurile următoare se clasează Germania (2.500 unități), Țările de Jos (1.100 unități) și Belgia (1.000 de unități).

Angajații de la fabrica din Hanovra au fost informați cu privire la cifrele de vânzări printr-un e-mail transmis de șeful de vânzări al diviiei comerciale, Lars Krause. Acesta a citat un raport publicat de publicația Automobilwoche, preluat de Automotive News.

„10.000 de comenzi fără ca mașina să fi ajuns la dealeri, darămite să fi fost condusă. Este pur și simplu impresionant”, a sunat mesajul lui Krause. „Suntem încântați că ID.Buzz și ID.Buzz Cargo se vând atât de bine. La urma urmei, suntem încă în faza de lansare înainte de lansarea coemrcială. Și gândiți-vă că precomenzile încă nu au început nici în Franța, nici în Marea Britanie”, a adăugat oficialul german.

Prețurile în Germania pentru VW ID.Buzz încep de la 64.581 de euro pentru versiunea Pro cu 5 locuri pentru pasageri. Versiunea ID.Buzz Cargo are un preț de pornire de 54.430 de euro . Anul viitor, producția noului Volkswagen ID.Buzz va crește la 60.000 de exemplare.

Sursa: Automotive News


Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide