Volkswagen a publicat o schiță de design cu viitorul model Aero B, alternativa electrică a lui Passat

Autor: Mihai Morcovescu 19 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit o primă schiță de design a viitorului model electric de clasă medie Aero B. Acesta își va face debutul oficial pe piață în cursul anului viitor și va fi alternativa cu emisii zero a popularului Passat.

Noul Volkswagen Aero B va sosi în 2023

Noul model de segment D va fi dezvoltat pe noua platformă MEB a Grupului Volkswagen dedicată vehiculelor electrice. La baza sedanului pe baterii va sta conceptul ID.Vizzion, care a fost prezentat la ediția din 2018 a Salonului Auto de la Geneva.

Nu se știe deocamdată dacă versiunea de serie se va numi Aero B sau ID.Aero. În schimb, se știe că va fi alternativa electrică a Passat-ului și că ar putea fi oferit atât în variantă de caroserie sedan, cât și liftback.

Schița cu viitorul Aero B a fost dezvăluită în timpul conferinței anuale de presă Volkswagen. Deși calitatea nu este strălucită, se poate distinge partea frontală specifică modelelor electrice din gama ID.

Se mai observă o baghetă luminoasă care conectează farurile LED. În plus, bara de protecție foarte proeminentă găzduiește două prize de aer uriașe pentru un aspect agresiv.

Sosirea lui Aero B nu va însemna finalul carierei europene a lui Passat. Cea de-a noua generație va continua să fie produs și după 2023, dar numai în varianta break. Versiunea sedan a fost scoasă din producție la începutul anului.

Passat Variant va primi motoare pe benzină și diesel și va fi produs la uzina VW din Bratislava alături de Skoda Superb.

Lansarea oficială a fost confirmată pentru 2023 de către CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide