Volkswagen ID Buzz a primit cinci stele NCAP. Ce alte modele pot fi considerate sigure?

Autor: Andreea Ditcov 07 dec. 2022 Știri auto

Volkswagen ID Buzz a fost una dintre cele 11 mașini care au primit un rating de cinci stele Euro NCAP în cadrul testelor de siguranță realizate în decembrie, în runda finală de testare, înainte ca noile reglementări să intre în vigoare anul viitor.

Versiunea renăscută a celebrului microbuz Volkswagen a obținut un procent de 92% pentru protecția ocupanților adulți, 87% pentru ocupanții minori și 90% pentru  sistemele de asistență, dar și 60% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumului.

VIDEO

ID Buzz a fost egalat de Lucid Air, care a obținut, de asemenea, cinci stele, scrie autocar.co.uk. Autoturismul electric de mare putere, construit în SUA, a obținut un scor de 90% pentru ocupanții adulți, 91% pentru ocupanții minori, 78% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 85% pentru sistemele sale de asistență și siguranță.

Ce alte mărci și modele au obținut cinci stele?

Alte modele care au obținut rezultate remarcabile sunt MG 4, cu cinci stele, obținând 83% pentru ocupanții adulților, 80% ocupanții minori, 75% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 78% pentru asistența la siguranță.

Land Rover Discovery Sport a obținut 84% pentru ocupanții adulți, 89% pentru ocupanții minori și 85% pentru asistență. SUV-ul a obținut, de asemenea, 71% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor.

Alte SUV-uri premium, cum ar fi noul Lexus RX și Mercedes-Benz GLC, au fost, de asemenea, considerate suficient de sigure pentru scorul maxim de cinci stele.

Reglementările NCAP se vor schimba începând de anul următor

Reglementările NCAP vor fi modificate anul viitor, iar compania va pune mai multă presiune asupra producătorilor de mașini pentru a lua în considerare alți utilizatori ai drumului. Modificările includ protocoale pentru frânare de urgență pentru motociclete și noi scenarii pentru protecția pietoni și bicicliști.

Euro NCAP notează cu sistemul ratingului general de siguranță începând din 2009, pe baza evaluării în patru domenii importante: protecția ocupanților adulți (pentru șofer și pasager), protecția ocupanților minori, protecția pietonilor, care a fost extinsă pentru a include bicicliști și este acum cunoscută ca protecție a utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor (VRU) și Safety Assist, care a evaluat tehnologiile de asistență a șoferului și de evitare a accidentelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide