Volkswagen anunță prețurile pentru noul Tiguan. SUV-ul pornește de la 33.200 de euro în România

Autor: Ionuț Vîlciu 15 ian. 2024 Știri auto

Noul Volkswagen Tiguan este disponibil în România, iar prețurile pornesc de la 33.269 de euro pentru versiunea de bază a SUV-ului german.

Volkswagen a prezentat noua generație a SUV-ului de clasă compactă în toamna anului trecut, iar acum cea de-a treia generație Tiguan poate fi comandată și în România. Clienții ce vor dori să cumpere un Volkswagen Tiguan vor avea la dispoziție 5 niveluri de echipare: Base, Life, Advanced, Elegance și R-Line.

Pe piața din țara noastră vor fi disponibile doar două motorizări, pentru început. Clienții vor avea de ales dintre motorul de 1.5 litri, pe benzină, cu puteri cuprinse între 130 și 150 CP, și motorizarea de 2.0 litri diesel, cu puteri cuprinse între 150 și 193 CP.

Cât costă cel mai ieftin Volkswagen Tiguan

Cea mai ieftină versiune pe care o poți cumpăra este echiparea Base, cu motorul de 1,5 litri și 130 CP, cuplat cu o transmisie automată cu 7 rapoarte de tip DSG. Aceasta oferă în standard faruri cu tehnologie LED, tablou de bord digital, sistem de infotainment cu diagonală de 32 cm, cameră de marșarier și volan din piele cu comenzi. Pentru variantele diesel, prețurile pornesc de la 37.238 de euro.

Echiparea de top, anume R-Line, pornește de la 50.400 de euro și poate fi cumpărată doar cu motorul de 2.0 TDI ce produce 193 CP. Toate motorizările folosesc o transmisie automată DSG, dar această motorizare primește și tracțiune integrală 4Motion.

Nivelul de echipare R-Line include în standard jante din aliaj de 19 inch, faruri LED adaptive, sistem de parcare automată și scaune sport. Noul Tiguan a fost lansat și cu motoare pe benzină de 2.0 litri, dar și cu sisteme de propulsie de tip plug-in hybrid. Pe acestea ne așteptăm să le vedem introduse în gamă în perioada următoare, fiind opțiuni mai atractive pentru oamenii ce vor petrece mai mult timp conducând în oraș.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide