Noua generație Volkswagen Tiguan a fost prezentată oficial: Tehnologii noi și o gamă de motoare variată – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 sept. 2023 Știri auto

Volkswagen a prezentat oficial noua generației a SUV-ului compact Tiguan. Noul model a fost complet redesenat, iar gama de motoare amplă va bucura cu siguranță viitorii clienți.

Așteptarea a luat sfârșit, noul Volkswagen Tiguan a fost scos de sub camuflaj și prezentat publicului. SUV-ul german a fost complet redesenat atât la exterior, cât și la interior, a primit tehnologii de ultimă generație și o gamă completă de motorizări.

Noul Tiguan a fost desenat în stilul noii generații Volkswagen Passat, cu linii mai fluide, blocuri optice subțiri și elemente care ne aduc aminte de seria de electrice ID. Partea frontală are un design rotunjit, cu blocuri optice subțiri și un panou din plastic negru ce dă impresia că este o grilă. În premieră, Tiguan va fi disponibil cu farurile matrix LED IQ. Light HD.

De fapt, adevărata grilă este situată în partea de jos a barei de protecție. Profilul mașinii a fost și el cizelat și putem aripile sculptate, cu linii drepte în partea superioară, care continuă și pe uși. Volkswagen anunță că Tiguan va fi disponibil cu jante de până la 20 de inch în diametru. Cât despre partea din spate, asemenea lui Passat sau ID.7, stopurile sunt unite de o bandă orizontală.

Noul design, mai fluid, a redus coeficientul aerodinamic al mașinii de la 0.33 până la 0.28, ceea ce ar trebui să se traducă într-0 economie suplimentară de carburant.

Noul Volkswagen Tiguan primește ecrane de mari dimensiuni la interior

La capitolul interior, noul Tiguan urmează linia implementată de noul Passat, astfel că putem observa numaidecât prezența ecranelor de mari dimensiuni. Interiorul a fost complet redesenat, iar afișajul este compus din instrumentarul de bord digital cu diagonala de 10,25 inch, de ecranul central de infotainemt ce poate avea diagonale de până la 15 inch. De asemenea, există și un nou head-up display proiectat pe parbriz, iar Volkswagen a decis să integreze câteva comenzi într-un selector rotativ cu un ecran OLED integrat.

Prin intermediul acesteia, poate controla volumul media, modurile de rulare sau poate fi folosit pentru schimbarea culorilor iluminatului ambiental. Noul Tiguan ar trebuie să fi mai spațioasă și mai confortabilă, grație dimensiunilor ceva mai mari. Potrivit cifrelor comunicate de Volkswagen, cea de-a treia generație de Tiguan a crescut cu 32 de milimetri, până la 4551 mm, în timp ce înălțimea crește cu 5 mm, până la 1640 mm.

Lățimea și ampatamentul au fost păstrate: 1939 mm și, respectiv, 2681 mm. Noul Tiguan dispune de un volum de încărcare de 652 de litri, cu 37 de litri mai mult decât înainte. În plus, șoferul și pasagerul din față au un spațiu suplimentar de 9 mm, în timp ce persoanele care stau în spate beneficiază de încă 10 mm. De asemenea, noul Tiguan vrea să fie o mașină confortabilă, astfel că poate fi comandat cu scaune cu masaj și ventilate, reglabile electric în 14 direcții.

De la diesel la plug-in hybrid, noul Tiguan le are pe toate

Cea de-a treia generație de Tiguan va fi din nou disponibilă cu motorizări pe benzină, diesel și hibrid plug-in. Puterea PHEV-urilor se va situa între 204 și 272 CP, oferind în același timp o autonomie electrică de până la 100 de kilometri.

La fel ca până acum, Tiguan va veni în configurații cu tracțiune față și cu tracțiune integrală. Clienții vor putea configura mașina și cu un set de amortizoare adaptive. Cunoscut drept DCC Pro, sistemul are acum amortizoare cu două supape, care reacționează mai repede pentru a permite o ținută de drum mai confortabilă. De asemenea, Tiguan ar trebui să fie mai sigur pe drumuri alunecoase și mai confortabil prin reducerea vibrațiilor resimțite datorită nivelării mai bune a caroseriei atunci când trece pe suprafețe denivelate.

Gama de motorizări este deschisă de motoarele mild-hybrid eTSI de 1,5 litri. Acestea livrează fie 130 sau 150 CP și sunt disponibile exclusiv în configurații cu tracțiune față. Dacă vreți ceva cu mai multă putere, este disponibil motorul pe benzină de 2,0 litri, cu puteri de 204 sau 265 CP. Este disponibil și motorul pe motorină de 2,0 litri, care produce 150 sau 193 CP. Versiunile de top ale motoarelor de 2,0 litri, pe benzină și motorină, primesc și tracțiune integrală. Toată gama Tiguan vine în standard cu o transmisie automată DSG cu 7 trepte, mai puțin modelele plug-in hybrid.

Acestea folosesc o cutie de viteze DSG cu 6 rapoarte și sunt disponibile două trepte de putere: 204 sau 272 CP. Ambele versiuni sunt tracțiune față și ambele folosesc o baterie de 19,7 kWh, care poate asigura autonomii pur electrice de până la 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide