Volkswagen ar putea vinde platforma MQB în viitorul îndepărtat

Autor: Laurenţiu Florescu 26 mart. 2012 Știri auto

Platforma modulară MQB este proiectată în aşa fel încât aceasta poate sta la baza unei maşini din clasa mică cât şi a uneia din clasele superioare, constituind un mare avantaj financiar pentru Volkswagen, diminuând astfel costurile de producţie. Acest lucru mai înseamnă şi că VW poate produce pe aceeaşi line de producţie modele diferite.

Grupul Volkswagen a înregistrat anul trecut un profit de aproximativ 11 miliarde de euro, acesta majorându-se de la an la an cu 50%. Michael Macht, membru în comitetul ce se ocupă cu producţia grupului, anunţă o periodă foarte profitabilă pentru VW în următorii 3 ani şi susţine că grupul nu va vinde tehnologia platformei MQB, cel puţin în intervalul de timp următor, dar că în viitorul îndepărtat există posibilitatea punerii în vânzare a tehnologiei, pentru o ofertă bună.

Şeful grupului VW, Martin Winterkorn susţine că s-au investit circa 60 de miliarde de euro pentru proiectarea şi implementarea noii platforme, timp de patru ani şi că investiţia va începe să dea roade deabia din 2014. Tot el laudă viitorul Golf 7, spunând că reprezintă un salt uriaş faţă de actualul model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide