Volkswagen are probleme mari în SUA

Autor: Anca Dumitrescu 17 oct. 2015 Știri auto
Volkswagen are probleme mari în SUA

Procuratura din Detroit şi biroul de fraude al Departamentului de Justiţie din SUA s-au alăturat investigaţiei federale împotriva Volkswagen (VW) în scandalul manipulării testelor de poluare, potrivit unor surse, semnalând intenţia autorităţilor de a urmări mai multe piste pentru acuzaţii penale.

VIDEO Un şofer nervos că un pieton i-ar fi atins maşina a făcut un gest uimitor şi a ajuns să fie acuzat de tentativă de omor

Numărul instituţiilor federale implicate în cazul VW sugerează că investigaţia ar putea duce la inculparea companiei şi a angajaţilor săi pentru delicte pornind de la poluare şi până la înşelarea autorităţilor şi a clienţilor, relatează Wall Street Journal.

Comisi Federală pentru Comerţ, care investighează grupul pentru publicitate frauduloasă, a confirmat implicarea în anchetă, cu accent pe afirmaţii înşelătoare referitoare la emisii.

Prima lecţie de condus alături de un şofer profesionst incognito produce o reclamă genială – VIDEO

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să comenteze despre evoluţia investigaţiei, afirmând doar că producătorul auto colaborează în toate investigaţiile oficiale.

Reprezentanţii Departamentului de Justiţie au refuzat să comenteze.

Implicarea procurorului din Detroit, Barbara McQuade, semnalează că biroul acestuia ar putea avea un rol semnificativ în acest caz major.

McQuade are reputaţia de a fi un procuror agresiv, câştigând un proces de corupţie împotriva fostului primar al oraşului Detroit, Kwame Kilpatrick.

În investigaţiile mari, cum este cazul Volkswagen, procurorul de caz este desemnat de Departamentul de Justiţie.

Tesla S de aprope 700 de cai se întrece pe stradă cu Chevrolet Corvette, Ford Mustang şi altele – VIDEO

Scandalul echipării maşinilor diesel ale Volkswagen cu dispozitive de manipulare a emisiilor a izbucnit în septembrie, când VW a recunoscut, după o investigaţie a agenţiei americane pentru mediu, că 11 milioane de maşini diesel la nivel mondial au fost dotate cu softuri care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor.

Grupul german va lansa anul viitor o campanie de rechemare în service a automobilelor implicate, pentru eliminarea softului ilegal. Dintre cele 11 milioane de vehicule, 8,5 milioane vor fi rechermate în Uniunea Europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide