VW Arteon, scos din producție. Modelul break va fi păstrat până în 2026

Autor: Ionuț Vîlciu 06 feb. 2024 Știri auto

Volkswagen renunță la unul dintre cele mai apreciate modele ale sale. Arteon a fost scos din producție, dar versiunea break va continua să fie disponibilă până în 2026.

Conform celor mai recente informații, Volkswagen a oprit producția modelului Arteon. Chiar dacă versiunea liftback nu va mai fi disponibilă, varianta break rămâne pe piață până în 2026. În iunie 2023, CEO-ul Volkswagen, Thomas Schäfer, a anunțat planurile de a renunța la mai multe modele de volum mai mic pentru a se concentra pe produse mai populare.

CEO-ul Volkswagen a menționat în mod special Arteon, dar nu a spus când se va întâmpla asta. Dacă este să ne luăm după cele mai informații, fratele mai arătos al lui Passat a ajuns la final de carieră, sau cel puțin se apropie, deoarece Volkswagen păstrează pentru încă 2 ani versiunea break.

Potrivit Motor1, Volkswagen a confirmat că ultimul Arteon liftback a fost produs în 2023. Martin Hube, purtătorul de cuvânt responsabil pentru Arteon, Passat, Touareg și viitorul ID.2 electric a conformat că uzina din Emden nu mai produce versiunea liftback a lui Arteon. Cu toate acestea, Arteon break rămâne în producția la uzina din Osnabrück.

Volkswagen renunță la unul dintre cele mai frumoase modele din gamă

Martin Hube a spus că versiunea break a lui Arteon nu va suferi schimbări pentru restul carierei sale. Arteon Shooting Brake va continua să fie vândut în Europa, unde este disponibil inclusiv sub forma unei versiuni performante R, ce folosește un motor de 2.0 litri și 320 CP, combinat cu o cutie automată DSG și cu un sistem de tracțiune integrală.

Volkswagen înlocuiește în mod indirect modelele Arteon și Passat cu noul ID.7 electric, ce a fost prezentat anul trecut. De asemenea, noul model electric de la Volkswagen va primi și o versiune break în decursul acestui an. Am văzut deja câteva imagini teaser cu acest model, numit ID.7 Tourer, dar nu știm care va fi data oficială de lansare.

Volkswagen renunță treptat la mașinile echipate cu motoare termice. Recent actualizat, Volkswagen Golf va fi ultimul model nou din gama germanilor ce va mai folosi motoare tradiționale, iar cea de-a noua generație se va transforma într-un model pur electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide