Volkswagen cere amânarea normelor de poluare Euro 7

Autor: Ionuț Vîlciu 14 apr. 2023 Știri auto

Volkswagen vrea să convingă Comisia Europeană să amâne introducerea noilor norme de poluare Euro 7 până în toamna anului 2026.

Noile norme de poluare Euro 7 ar urma să intre în vigoare începând cu luna iulie a anului 2025. Cu toate acestea, mulți producători auto nu sunt foarte încântați de aceste noi norme, despre care spun că vor cauza majorări pentru prețurile mașinilor echipate cu motoare termice. Pentru a încerca să prevină o astfel de situație, cei mai mulți producători cer amânarea introducerii noilor norme de poluare Euro 7.

Potrivit Automotive News Europe, printre acești producători se numără și Volkswagen. Producătorul german dorește să convingă Comisia Europeană să amâne introducerea normelor Euro 7 până în toamna lui 2026. Volkswagen argumentează că, dacă normele vor fi introduse așa cum este stabilit în prezent, atunci va fi forțat să oprească producția unor modele cu motoare termice.

Volkswagen încearcă să amâne introducerea normelor de poluare Euro 7

VW ar putea îndeplini acest termen, cu condiția ca legea să intre în vigoare la jumătatea anului 2024, acordând producătorilor de mașini un preaviz de doi ani pentru a începe implementarea standardelor planificate și trei ani pentru a-și acoperi întreaga gamă de modele, conform unui document depus de Volkswagen. „Sunt necesari câțiva ani”, se arată în declarație, subliniind lipsa furnizorilor sau a producției industrializate de anvelope care să îndeplinească noile cerințe.

Un alt motiv invocat de constructorul german este lipsa de furnizori de piese care respectă noile norme de poluare. De asemenea, producătorul german a invocat și problema costurilor ridicate de producție și, implicit, de comercializare a mașinilor.

Alte aspecte ale regulamentului, cum ar fi limitările privind particulele mici cauzate de frânare și uzura anvelopelor, ar trebui amânate, a spus Volkswagen, fără a furniza o dată concretă.

Anunțul vine la o zi după ce Thomas Schäfer, șeful mărcii Volkswagen, a declarat într-un interviu că era motoarelor cu combustie internă va lua sfârșit după 2035.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide