Volkswagen e-Bulli Concept: Cadou pentru fanii mașinilor clasice

Autor: ProMotor 23 mart. 2020 Știri auto

Volkswagen a prezentat săptămâna trecută e-Bulli Concept, pe care l-a însoțit de un cadou pentru fanii mașinilor clasice. Astfel, producătorul german a anunțat un parteneriat cu eClassics pentru conversia modelelor clasice T1 în mașini electrice în stilul lui e-Bulli Concept.

Intră în Galeria FOTO

Ca bază a acestui concept, cei de la Volkswagen au ales un T1 Samba Bus produs în Hanovra și care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții pe șoselele din California. Volkswagen a înlocuit motorul original cu patru cilindri care dezvolta 32 kW (circa 44 CP) cu unul electric de aproape două ori mai puternic – 61 kW (83 CP). Bulli cu propulsie electrică dispune și de un cuplu de două ori mai mare 212 Nm față de numai 102 Nm cât producea motorul original. În aceste condiții nu este de mirare că și viteza maximă a crescit la 130 km/h (de la 105 km/h).

Ca și modelul T1 original, e-Bulli este cu propulsie spate. Bateria de 45 kWh este integrată în podeaua mașini, ca și în cazul modernelor ID.3 și ID.Buzz. Acest lucru coboară centrul de greutate și îmbunătățește caracteristicile rutiere. Încărcarea se poate face fie de la o stație de curent alternativ, fie de la una de curent continuu cu încărcare rapidă, cu o putere de până la 50 kW. În acest caz, poate ajunge la 80% din capacitate în circa 40 de minute. Autonomia este de circa 200 km, ceea ce nu-l face potrivit pe e-Bulli pentru parcurgerea distanțelor mari.

Interiroul nu a suferit foarte multe modificări, iar aspectul high-tech nu a stricat farmecul clasic al lui T1. Nu putem trece cu vederea spidometrul cu ecran LCD integrat sau tableta din plafon, și nici butoanele moderne de pe consola centrală. La exterior, timpurile moderne vin sub forma farurilor LED și a indicatorului de încărcare din spatele mașinii.

Acest aspect ușurează operațiunea de conversie pentru cei care doresc să transforme T1 într-un e-Bulli. Pentru acest lucru, Volkswagen a bătut palma cu eClassics, o companie specializată în conversia modelelor clasice în modele electrice. eClassics va oferi, pe lângă servicii de conversie electrică, și mașini T1 complete, chiar dacă prețul în acest caz nu e pentru oricine: 64.900 de euro.

Volkswagen e-Bulli Concept ar fi trebuit să fie prezentat la Techno Classica 2020, în luna iunie, dar anularea evenimentului a determinat compania germană să prezinte acest concept doar în spațiul virtual.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide