Volkswagen electrifică serviciul de ridesharing în insula grecească Astypalea

Autor: Mihai Morcovescu acum 8 luni Știri auto

Pe insula grecească Astypalea, mobilitatea inteligentă și durabilă devin o realitate, iar Volkswagen are o contribuție importantă în acest sens. Producătorul german de automobile și guvernul elen au încheiat un parteneriat prin care au fost lansate două servicii de mobilitate: AstyBUS și AstyGO.

Noul Volkswagen ID.Buzz, disponibil din această vară

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Prin intermediul primului serviciu, locuitorii insulei și turiștii vor putea folosi vehicule cu emisii zero purtând sigla VW. În acest fel, parcul auto de pe insula din sudul Mării Egee va fi complet electrificat.

Planul a fost anunțat în premieră în noiembrie 2021. Scopul este acela ca, în următorii ani, flota de 1.500 de vehicule convenționale cu motoare termice de pe insulă să fie înlocuite cu 1.000 de modele pur electrice.

Serviciul AstyBUS va funcționa temporar cu modele Volkswagen ID.4. Asta, doar până în toamna anului curent, atunci când cinci exemplare ID.Buzz vor fi disponibile pentru închiriere.

În același timp, programul AstyGO de închiriere va oferi acces la unele modele electrice din cadrul Grupului Volkswagen, precum e-Up!. Vor mai fi disponibile și scutere electrice Seat Mo și biciclete electrice Ducati, prin aplicația AstyMOVE.

Nu în ultimul rând, Volkswagen a donat și o ambulanță eCrafter. Aceasta se alătură flotei de ID.4 care a fost livrată în 2021 poliției, pazei de coastă, autorităților aeroportuare și municipalități

În aprilie anul trecut, VW a început livrările de vehicule electrice private către cei aproximativ 1.300 de locuitori ai insulei. Aceștia beneficiază de o reducere specială șa cumpărarea unui automobil electric.

Sursa: Volkswagen

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide