Volkswagen blochează livrarea noului Golf. Care este motivul?

Autor: Elena Luchian 18 mai 2020 Știri auto

Cei care au comandat noul Volkswagen Golf Mk8 trebuie să mai aștepte până când își vor primi mașina nou-nouță. Volkswagen a identificat o eroare de soft și a decis să blocheze livrările.

GALERIE FOTO

Inginerii au detectat o eroare de soft la noul Volkswagen Golf. Mașinile comanadate nu vor fi expediate către clienți până când defecțiunea nu va fi remediată.

Surse oficiale au declarat pentru Autonews Europe că problema identificată vizează funcția de apelare a serviciilor de urgență în cazul unui accident. Această dotare este obligatorie la mașinile noi comercializate în Europa.

Te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook și în grupul Promotor – Informații și discuții despre mașini

Volkswagen nu știe numărul exact al unităților Golf Mk8 afectate de această problemă. Cel mai probabil, producătorul german va anunța un recall în zilele următoare, pentru a elimina eroarea la mașinile deja livrate.

Între timp, producția noii generații Golf, dezvăluite în toamna anului trecut, continuă în Germania, dar toate vehiculele produse vor fi depozitate și analizate, înainte de a fi expediate către dealeri.

Nu mai puțin de 410.779 de clienți au comandat geenerația anterioară, Volkswagen Golf Mk7, cel mai bine vândut model din Europa atât în 2019, cât   și în 2018, conform datelor furnizate de JATO Dynamics.

Cât costă noul Volkswagen Golf în România?

Noul Volkswagen Golf poate fi comandat și în România, cu un preț de pornire de 19.235 de euro. Pentru această sumă, clientul primește compacta cu echipare Life și motor de 1.0 litru pe benzină, cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte. Unitatea dezvoltă 110 cai putere.

În versiune standard, Volkswagen Golf Life 1.0 TSI este echipat cu faruri și stopuri LED, volan multifunctional îmbrăcat în piele, cruise control adaptiv, Digital Cockpit multicolor și Park Pilot.

Pentru versiunea de top disponibilă la această oră, Golf 2.0 TDI DSG, cu 150 de cai putere, transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj și echipare Style, discuțiile încep de la 27.382 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide