Volkswagen Golf Plug-in Hybrid prezentat ca prototip la Geneva 2013?

Autor: Oraan Mărculescu 26 feb. 2013 Știri auto
Volkswagen Golf Plug-in Hybrid prezentat ca prototip la Geneva 2013?

Cei de la Volkswagen se pare că nu vor să lase loc nimănui în domeniul maşinilor ecologice – iar aici mă refer în primul rând la Toyota Prius, care, încet, dar sigur, reuşeşte să convertească tot mai mulţi adepţi ai motoarelor convenţionale.

Aşa încât cel mai nou zvon despre prezenţa Volkswagen la Salonul Auto Geneva 2013 aduce în atenţie propulsia hibridă. Mai exact, propulsia hibridă plug-in, deci un prototip VW Golf Plug-in Hybrid.

Modelul utilizează aceeaşi tehnologie ca şi vărul premium Audi A3 e-tron, fiind vorba despre asocierea dintre un motor pe benzină TSI de 1,4 litri şi un motor electric, puterea maximă fiind de aproape 200 CP, iar cuplul maxim ajungând la o valoare impresionantă, de aproape 350 Nm (la fel ca noul VW Golf R Cabrio).

Performanţele lui VW Golf Plug-in Hybrid se anunţă foarte interesante: 0-100 km/h în circa 7,6 secunde şi o viteză maximă de 220 km/h. Mai important, însă, este consumul mediu, estimat la doar 1,25 litri/100 km (conform noului ciclu NEDC), în timp ce emisiile de CO2 s-ar cifra la numai 35 g/km.

Mai mult decât atât, pentru că vorbim de tehnologie hibridă plug-in (deci bateriile pot fi încărcate şi de la o sursă externă de curent electric), acest Golf anunţă o autonomie în regim electric de maximum 50 km, viteza maximă fiind limitată, în acest caz, la 130 km/h.

Suntem curioşi care va fi preţul modelului de serie programat pentru lansare în 2014 şi dacă diferenţa faţă de Volkswagen E-Golf (estimat la 40.000 de euro) va face Golf Plug-in Hybrid o ofertă mai tentantă sau nu.

Voi ce credeţi:

VA AVEA NOUL VW GOLF PLUG-IN HYIBRID SUCCES MAI MARE DECÂT TOYOTA PRIUS PLUG-IN?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide