Volkswagen Golf R „20 Years Edition” este cel mai puternic Golf produs vreodată (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 25 mai 2022 Știri auto

Divizia de performanță R a producătorului german de automobile Volkswagen sărbătorește în acest an două decenii de existență. Cu această ocazie, marca din Wolfsburg prezintă ediția aniversară „20 Years Edition” pentru compacta Golf R. Modelul oferă 333 CP, ceea ce îl face cel mai puternic Golf de serie produs vreodată.

Noul Volkswagen Golf R „20 Years Edition” oferă 333 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul aniversar se bazează pe versiunea standard Volkswagen Golf R. Hot-hatch-ul german este echipat cu un motor turbo pe benzină de 2,0 litri. Acesta livrează o putere maximă de 320 CP.

În cazul ediției speciale, inginerii Volkswagen au adăugat 13 cai-putere. Astfel, noul Golf R „20 Years Edition” generează 333 CP, fiind în mod oficial cel mai puternic Golf de serie produs vreodată.

Propulsorul este asociat unei cutii de viteze automată cu dublu ambreiaj cu 7 rapoarte. Aceasta transmite puterea către toate roțile, la fel ca la toate modelele VW Golf R produse începând din 2002. Motorul turbo „respiră” printr-un sistem de evacuare Akrapovic realizat din titan. Cutia de viteze a fost revizuită pentru un răspuns mai bun la schimbarea rapoartelor.

În plus, noul model este dotat cu funcția „Emotional Start”, care turează motorul până la 2500 rpm la pornire. De asemenea, turbocompresorul funcționează acum la o viteză constantă sub accelerația parțială, ceea ce oferă un răspuns mai rapid.

Modificări estetice subtile la exterior și la interior

Dincolo de modificările tehnice, noul Golf R „20 Years Edition” este oferit în două nuanțe pentru caroserie: albastru Lapiz și alb. Cei care vor opta pentru prima culoare vor primi jante de 19 inch finisate în negru lucios.

Pentru cei care vor alege albul, jantele vor primi un tratament albastru. Jantele sunt „încălțate” cu anvelope de performanță Michelin Pilot Sport Cup 2.

Aspectul exterior este completat de un set de oglinzi laterale ale căror carcase sunt vopsite în aceeași culoare ca jantele. Sub mânerele portierelor regăsim o lumină albă care emite pe asfalt sigla „20 R”. Totodată, mașina aniversară a primit embleme „20” pe uși.

Interiorul a primit ornamente din fibră de carbon la nivelul planșei de bord și a panourilor ușilor. Emblema „R” vopsită în albastru se regăsește pe volan.

Modelul aniversar Volkswagen Golf R „20 Years Edition” va fi disponibil în Europa și în Australia. Clienții europeni vor putea comanda mașina începând cu data de 2 iunie, timp de un an.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide