Volkswagen lansează ediția aniversară Touareg „Edition 20”

Autor: Mihai Morcovescu 24 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen a anunțat lansarea unei ediții aniversare pentru modelul Touareg. Aceasta se numește „Edition 20” și a fost creată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la lansarea primei generații a popularului SUV.

20 de ani de succes pentru Volkswagen Touareg

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Prima generație Volkswagen Touareg a fost lansată în 2002, iar patru ani mai târziu primea un binemeritat facelift. De atunci, SUV-ul premium al germanilor s-a impus ferm pe toate piețele unde a fost comercializat, devenind un succes remarcabil.

De altfel, la nivel global, au fost vândute peste un milion de exemplare până în prezent, ​​o valoare excelentă pentru pretențiosul segment C de SUV-uri. În 2010 și-a făcut debutul a doua iterație a modelului, care a rămas pe piață până în 2018. De atunci este produs actualul Touareg.

În 2022, Volkswagen Touareg împlinește 20 de ani de existență. Pentru a marca momentul așa cum se cuvine, constructorul din Wolfsburg lansează un model în ediție specială. Acesta se numește Touareg „Edition 20” și vine cu accente de design exclusiv atât la exterior, cât și la interior.

Acest Touareg aniversar a primit o vopsea specială denumită Meloe Blue și un set de jante noi Bogota finisate în negru lucios de 20 de inch. Aspectul exterior este completat de accente negre la nivelul aripilor și al difuzorului, o emblemă „Edition 20” pe montantul B și geamuri fumurii.

Patru versiuni de motorizare pentru Touareg „Edition 20”

La interior regăsim tapițerie din piele exclusivă de culoare neagră Savona cu cusături diamant contrastante de culoarea bej Ceramique. Pe levierul schimbătorului de viteze și pe pragurile iluminate se regăsește sigla „Edition 20”. De asemenea, pe planșa de bord există cusături și accente roșii.

Volkswagen Touareg „Edition 20” este oferit în patru versiuni de motorizare. Sunt disponibile două dieseluri V6 3.0 TDI, de 231 și 286 CP, și un benzinar, tot V6 3,0 litri, care livrează 340 CP. Vârful de gamă este reprezentat de un propulsor plug-in hybrid cu dee 381 CP.

Toate motoarele sunt conectate la o cutie de viteze automată cu 8 rapoarte, care transmite puterea către ambele punți. Prețul ediției speciale Touareg „Edition 20” pornește de la 77.530 de euro în Germania.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide