Volkswagen ID.4, record mondial: cea mai lungă călătorie cu o electrică

Autor: Mihai Morcovescu 21 oct. 2021 Știri auto

Dezvăluit în urmă cu doar patru săptămâni, SUV-ul electric Volkswagen ID.4 și-a trecut deja în palmares o primă performanță incredibilă. Modelul electric german a stabilit un nou record mondial pentru cea mai lungă călătorie realizată vreodată de un astfel de autovehicul pe teritoriul unei singure țări.

Precedenta performanță fusese stabilită în 2019, în România, de pilotul german Christian Gernemann, care reușise să parcurgă cu un Renault Zoe o distanță de 26.845 de kilometri.

97 de zile în mașină

Record mondial pentru Volkswagen ID.4. Ce performanță a reușit modelul electric german?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cei care au realizat această performanță sunt Rainer Zietlow și Derek Collins. La volanul modelului Volkswagen ID.4, aceștia au reușit să parcurgă o distanță de 35.770 de mile (aproximativ 57.567 de kilometri) în 97 de zile.

Ei au traversat 48 dintre cele 50 de state ale Americii și au „bifat” 628 de reprezentanțe americane ale constructorului german. Echipajul a folosit aceeași versiune de lansare, care dezvoltă 204 de cai-putere și care este echipată cu un pachet de baterii de 77 kWh ce oferă o autonomie totală de 520 de kilometri.

Noul record mondial pentru cel mai lung traseu parcurs cu un vehicul electric într-o singură țară a fost omologat de către reprezentanții „Guinness World of Records” la revenirea lui Zietlow și Collins la sediul central Volkswagen USA din orașul Herndon (Virginia).

De asemenea, călătoria lui Zietlow și Collins a însemnat și un nou record al Americii pentru cea mai lungă călătorie făcută vreodată cu un vehicul 100% electric doar pe teritoriul SUA – 18.643 de mile (cca. 30.000 de kilometri) – care fusese stabilit de modelul Tesla Model 3 în urmă cu trei ani.

Performanța nu este prima de acest gen realizată de Rainer Zeitlow. El a fost primul om care a dus un Volkswagen Touareg la mare altitudine în Munții Anzi, în 2005, iar în 2007 a finalizat cu succes prima circumnavigație la volanul unei utilitare Volkswagen Caddy pe gaz.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide