Cum arată viitorul Volkswagen ID.6? Chinezii i-au dat de gol pe nemți

Autor: David Andrei 05 feb. 2021 Știri auto

Au apărut primele imagini cu viitorul Volkswagen ID.6. Încă o dată, chinezii i-au dat de gol pe nemți. Au publicat imaginile pe un site guvernamental.

GALERIE FOTO

Viitorul Volkswagen ID.6 a fost aprobat pentru producție în China. Acesta va fi construit de SAIC Volkswagen. Înainte de a intra în producție, chinezii au publicat imaginile și o serie de informații importante pe site-ul Ministerului Industriei și Tehnologiei.

SUV-ul va avea la bază aceeași platformă MEB, rezervată modelelor electrice ale Grupului Volkswagen. ID.6 preia o serie de elemente de la conceptul ID. Roomzz, pe care nemții l-au dezvăluit în 2019 la Salonul Auto de la Shanghai. Și acel model va primi o versiune de serie, rezervată exclusiv pieței chineze.

În cazul conceptului Roomzz, Volkswagen pregătise două motoare electrice, care dezvoltau împreună 306 cai putere. Energia era stocată într-o baterie cu o capacitate de 82 kWh, care îi asigura o autonomie de 450 de kilometri, conform standardului WLTP. Constructorul german îi trecea în cont o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde. Viteza maxima era de 180 km/h.

Datele se schimbă însă, în privința noului SUV. Din informațiile publicate pe site-ul guvernamental, ID.6 va avea 204 cai putere, iar acul vitezometrului va ajunge până la 160 km/h. S-ar putea să fie însă, doar una dintre viitoarele versiuni disponibile în gamă.

Viitorul Volkswagen ID.6 va avea șapte locuri

Pentru că dimensiunile permit instalarea a trei rânduri de scaune, viitorul Volkswagen ID.6 va putea fi configurat cu șapte locuri.

Viitorul Volkswagen ID.6 va fi cel mai mare SUV din gama de modele electrice ID. Acesta va măsura 4.876 milimetri în lungime, 1.848 de milimetri în lățime și 1.680 de milimetri în înălțime. Ampatamentul va fi de 2.965 de milimetri. Sunt dimensiuni care îl poziționează, așa cum era de așteptat, deasupra lui ID.4.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide