Volkswagen ID.7 a fost prezentat la CES. Urmașul electric a lui Passat are o autonomie preconizată de 700 de km – VIDEO

Autor: Marius Vișan 04 ian. 2023 Știri auto

Rivalul lui VW pentru Tesla Model 3 se mândrește cu un sistem inteligent de climatizare, un ecran tactil pentru sistemul de infotainment de 15 inch și, mai presus de toate, se preconizează că va avea o autonomie de 700 de kilometri cu o singură încărcare.

Volkswagen a ales Consumer Electronics Show din Las Vegas pentru a prezenta în premieră primul său sedan complet electric denumit ID.7. Versiunea de serie a conceptului ID.Aero va fi lansată în al doilea trimestru al anului 2023.

VW a acoperit exteriorul mașinii cu un camuflaj „inteligent”, dar în ceea ce privește stilul, VW ID.7 arată foarte asemănător cu conceptul ID.Aero prezentat în iunie 2022, păstrând silueta aerodinamică.

Volkswagen ID.7 a fost acoperit cu o grafică inspirată de codurile QR

Camuflajul special pe care VW l-a pus pe ID.7 creează efecte luminoase, cu grafică inspirată de codurile QR. Pentru a obține acest rezultat, VW a aplicat 40 de straturi de vopsea cu proprietăți conductoare sau izolatoare, permițând ca 22 de zone ale caroseriei să fie iluminate independent. Ele creează un joc de lumini atunci când sunt conectate la sistemul audio.

Interiorul însă a fost lăsat complet neacoperit, dezvăluind designul final al specificațiilor de producție. Ecranul tactil mare de 15 inci, în formă de tabletă, pentru infotainment, este combinat cu un mic instrumentar de bord digital și cu afișajul head-up ce folosește realitatea augmentată. Butoanele tactile de sub ecran ce controlează funcțiile de climatizare și volumul sunt acum iluminate. Cu toate acestea, volanul păstrează comenzile sensibile la atingere, care vor fi înlocuite în curând cu butoane obișnuite pe modelele VW.

Un punct de atracție al interiorului este reprezentat de „Smart Air Vents” controlate digital. Potrivit VW, sistemul recunoaște șoferul cu ajutorul cheii și răcește sau încălzește interiorul înainte ca acesta să intre în mașină. Sistemul de aer condiționat poate distribui automat aerul pe suprafețe mari sau poate direcționa fluxul spre corpul pasagerilor. Aceste funcții pot fi activate pentru fiecare pasager prin intermediul ecranului tactil central sau prin intermediul comenzilor vocale.

VW ID.7 se bazează pe arhitectura MEB modernizată pentru o autonomie mai mare și timpi de încărcare reduși

Deși nu avem încă specificații detaliate, ne așteptăm ca modelul să fie oferit în configurații cu unul sau două motoare electrice. Constructorul auto german descrie modelul ca fiind un „sedan electric eficient cu autonomie mare”, estimarea fiind de până la 700 km (435 mile) WLTP.

De asemenea, VW a dezvăluit că ID.7 va avea un ampatament de 2.969 mm. Aceasta este cu 94 mm mai lung în comparație cu Tesla Model 3 și cu 20 de mm mai lung decât Hyundai Ioniq 6.

VW ID.7 va fi disponibil în Europa, Asia (China) și America de Nord. Lansarea sa oficială este programată pentru al doilea trimestru al anului 2023. Pentru piețele europene, producția va avea loc la uzina Emden din Germania, împreună cu ID.4.

Sedanul electric va fi al șaselea model din gama ID și unul dintre cele 10 noi vehicule electrice pe care Volkswagen le va lansa până în 2026.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=wTRH9N5mkkY

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide