Volkswagen pregătește ID.8. Detalii despre viitorul model electric

Autor: Promotor 16 iul. 2021 Știri auto

Volkswagen pregătește viitorul ID.8. Proiectul a fost confirmat de CEO-ul companiei, Herbert Diess. Va fi cel mai mare model din gama de mașini electrice dezvoltată de producătorul german, cu o lungime de peste 5 metri.

GALERIE FOTO

Șeful de la Volkswagen a vorbit despre viitorul ID.8 pe contul său de Linkedin. Acesta li se va alătura modelelor ID.3 și ID.4. În China, nemții comercializează și SUV-ul ID.6.

ID.8 va fi tot un SUV și va veni pe piață ca un produs global. Cel mai probabil, acesta va prelua rolul modelului cu șapte locuri și avea proporții similare cu cele ale lui Atlas. Acesta din urmă măsoară 5.040 de milimetri în lungime, 1.990 de milimetri în lățime și 1.780 de milimetri în înălțime, iar ampatamentul este de 2.980 de milimetri. Sunt proporții care permit o configurație cu trei rânduri de scaune.

Constructorul german va anunța detalii tehnice nu mai devreme de anul viitor.

Cu ID.8, Volkswagen accelerează către îndeplinirea obiectivului

Volkswagen accelerează trecerea la o gamă complet electrică, lansând planul “New Auto”. Nemții vor ca cele mai multe dintre mașinile vândute de ei până în anul 2040 să fie cu emisii zero.

Strategia lor contravine însă, propunerilor detaliate de Comisia Europeană în planul “Fit for 55”. Potrivit reglementărilor din cadrul acestui plan, producătorii auto nu vor mai avea voie să comercializeze mașini cu motoare termice după 2035. „Fit for 55” va fi supus votului statelor membre UE și va fi dezbătut în Parlamentul European. Procedura ar putea dura aproximativ 2 ani.

Volkswagen a lansat primul său model electric cu logo ID, ID.3,  în toamna anului 2019. A urmat SUV-ul ID.4 în septembrie 2020. Modelul ID.6 este construit în China pentru piața locală. Iar ID.8 vine ca un produs global. Anul trecut, cota mașinilor electrice comercializate de Volkswagen a fost de doar 3%. Nemții vor să devină un lider în industrie, depășind cel mai mare producător de mașini electrice, Tesla, până în anul 2025.

 

*Foto: Volkswagen ID.6

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide