Volkswagen, în discuții cu Foxconn în vederea renașterii mărcii Scout

Autor: Adrian Somai 30 nov. 2022 Știri auto

Informațiile despre intențiile Volkswagen de a readuce pe piață marca Scoot se schimbă constant în ultima perioadă, însă lucrurile par să ne arate că există în mod sigur niște planuri în curs de realizare pentru piața americană.

Despre renașterea Scout s-a vorbit încă de la jumătatea anului 2021, însă informațiile nu au fost confirmate niciodată cu adevărat. Mai întâi s-a vorbit despre renașterea mărcii pentru camioane și SUV-uri electrice off-road, însă zvonul nu s-a confirmat în cele din urmă. Apoi, în vara anului curent, Grupul Volkswagen l-a numit pe președintele și CEO-ul său nord-american în poziția de președinte și CEO al Scout.

Nu în urmă cu prea mult timp a apărut în presa de specialitate informația potrivit căreia Volkswagen ar fi decis să relanseze marca Scout, scopul principal fiind acela de a aduce pe piață un SUV electric pregătit pentru off-road. Potrivit planurilor inițiale, acest SUV ar fi urmat să fie lansat până cel mai târziu în anul 2026.

Volkswagen, în căutare de parteneri

Grupul german s-ar afla în căutarea unui partener care să ajute la realizarea viitoarelor vehicule electrice Scout. Potrivit unor informații apărute în urmă cu o lună, Magna International a fost un nume care s-ar fi angajat în discuții cu cei de la Volkswagen în vederea unei viitoare implicări în renașterea Scout.

Potrivit Autonews, Volkswagen ar fi însă în discuții avansate cu Foxconn în legătură cu un viitor parteneriat în acest sens, cele doua entități fiind pe care să își unească forțele pentru acest scop comun. Deși nu este un nume foarte cunoscut în industria auto, Foxconn construiește camioneta electrică Endurance în Ohio pentru Lordstown Motors. Totodată, compania cu sediul central în Taiwan a mai dezvăluit două dintre viitoarele sale vehicule electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide