Volkswagen mizează pe mașinile autonome. Vor deveni populare până în 2030

Autor: Adrian Somai 24 nov. 2022 Știri auto

Volkswagen își îndreaptă atenția din ce în ce mai mult și în direcția automobilelor autonome, seful constructorului german fiind de părere că acestea vor câștiga mult la nivel de popularitate până în anul 2030.

Nu cu mult timp în urmă, Argo, companie axată pe dezvoltarea de tehnologii de conducere autonomă, anunța că se închide. Potrivit primelor informații, o parte dintre angajații companiei ar urma să ajungă în perioada următoare la cei mai mari doi investitori pe care i-a avut proiectul, și anume Volkswagen și Ford. Constructorul german a investit peste 2.5 miliarde de euro în Argo, însă falimentul companiei americane pare să nu reprezinte o problemă prea mare.

Mai mult decât atât, Volkswagen transmite chiar prin vocea lui Thomas Scafer că își propune să lanseze pe piață vehicule autonome de masă până la sfârșitul acestui deceniu. În acest sens, Schafer a transmis că Volkswagen își consolidează la această oră “parteneriatele de dezvoltare”. Totodată, șeful mărcii germane mai subliniază faptul că investițiile în această direcție nu trebuie să se oprească, în ciuda dificultăților majore pe care le are în prezent întreaga industrie auto.

VW lucrează la o versiune complet autonomă a lui ID. Buzz

Schafer merge și mai departe și spune că tehnologia de conducere autonomă reprezintă o oportunitate excelentă pentru Volkswagen, tocmai din acest motiv fiind nevoie de investiții majore în această direcție. În plus, pentru a profita de situație, Volkswagen trebuie să fie constructorul care dă tonul în această direcție!

Interesant este faptul că Volkswagen își propune pentru început să își concentreze atenția pe segmentul vehiculelor comerciale de masă cu tehnologie de conducere autonomă. În prezent, germanii lucrează la o versiune complet autonomă a lui ID. Buzz. Acest model ar urma să fie folosit pe post de robotaxi și vehicul de livrare până la mijlocul acestui deceniu.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide