Volkswagen investește într-un parc eolian suedez de 100 GWh

Autor: Mihai Morcovescu 11 dec. 2021 Știri auto
Volkswagen investește într-un parc eolian suedez de 100 GWh

Volkswagen a anunțat că va investi masiv în următorii patru ani într-un parc eolian situat în nordul Suediei. Constructorul german va cheltui aproximativ 40 de milioane de euro pentru diverse proiecte de energie regenerabilă.

Parcul eolian, care va fi amenajat în orașul Skellefteå, reprezintă încă un pas înainte pentru producătorul din Wolfsburg în ceea ce înseamnă procesul de electrificare. Acest parc va genera anual 100 GWh și va alimenta 27.000 de gospodării.

Volkswagen, lider pe piața suedeză a „electricelor”

 

Grupul Volkswagen încearcă să atingă neutralitatea totală a emisiilor de carbon până în anul 2050. De asemenea, germanii doresc să asigure mai multă energie „verde” pentru mașinile sale electrice.

Producătorul german s-a angajat să susțină proiectele de energie regenerabilă ca parte a campaniei „Way to Zero”. În acest sens, Volkswagen anunță și alte investiții pentru achiziționarea unor parcuri fotovoltaice și turbine eoliene.

Aceste proiecte vizează mai ales țările unde vehiculele electrice pe care le produce Volkswagen sunt foarte populare. În Suedia, spre exemplu, constructorul din Wolfsburg a vândut în primele 11 luni ale anului 9.300 de vehicule electrice. Asta înseamnă o cotă de piață de 20%, VW fiind lider pe piața mașinilor cu zero emisii din această țară.

Un alt proiect include construirea unei centrale solare în Tramm-Göthen, în nord-estul Germaniei, împreună cu gigantul energetic RWE AG. Ferma solară, formată din aproximativ 420.000 de module, va intra în funcțiune la începutul anului 2022.

Pe viitor, producătorul german va investi în alte de proiecte cu „energie verde” în țări precum Germania, Spania, Anglia și Finlanda. În total, aceste proiecte vor genera în total 7 TWh de energie verde suplimentară. Acestea vor acoperi consumul anual a peste 600.000 de gospodării.

Ca parte a strategiei sale prin care dorește să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, Volkswagen încearcă să accelereze tranziția către electromobilitate și să sporească la 70% ponderea vânzărilor de vehicule electrice în Europa până în 2030.

Sursa: RenewablesNow.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide