Volkswagen lansează Golf R Variant, mașina de familie cu mod Drift

Autor: Elena Luchian 07 iul. 2021 Știri auto

Volkswagen lansează Golf R Variant, mașina de familie cu sute de cai putere și cu mod Drift. Este o alternativă de luat în seamă la SUV-urile de performanță.

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen Golf R Variant este – ca și versiunea hatchback, lansată anul trecut – pus în mișcare de un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri. Unitatea dezvoltă 320 de cai putere și un cuplu maxim de 420 Newtoni metru. Resursele sunt expediate către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu șapte trepte și dublu ambreiaj și cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală 4Motion.

Nemții îi trec în cont o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. Sunt cifre care îl fac cu 0,2 secunde mai lent decât hatchback-ul. Viteza maximă este de 250 km/h sau de 270 km/h atunci când mașina este comandată cu pachetul R Performance. Pachetul opțional aduce și jante de 19 inci, dar și două moduri interesante. Este vorba despre Special (pentru parcurgerea circuitului de la Nurburgring) și Drift.

Volkswagen Golf R Variant – mai greu, mai capabil, mai scump

Noul Volkswagen Golf R cântărește cu 79 de kilograme mai mult decât hatchback-ul. Dar și oferă mai mult. Față de predecesorul său, Golf Variant Mk8 este cu 349 de milimetri mai lung. Acest aspect se traduce prin mai mult spațiu la bord.

Evident, diferența de spațiu se vede și în privința portbagajului, cu un volum de 611 litri sau 1.642 de litri atunci când spătarul banchetei este rabatat. Acesta devine un spațiu cu adevărat practic, pentru că acolo sunt mai multe soluții de depozitare, cum ar fi cârlige sau plase.

Volkswagen a reconfigurat suspensia pentru a-i aduce mașinii abilități superioare și un comportament mai dinamic. Golf R Variant poate tracta până la 1.900 de kilograme.

Se regăsesc la bord dotări similare cu cele ale versiunii hatchback. Sunt incluse aici scaunele sport, detalii care imită fibra de carbon și lumina ambientală de culoare albastră. Viitorul posesor de Volkswagen Golf R va ține în mâini un volan cu partea inferioară aplatizată și va beneficia de prezența unui instrumentar de bord digital.

Noul Volkswagen Golf R Variant va putea fi comandat în Germania începând cu luna viitoare. Prețul său pe piața de acasă va depăși 50.000 de euro. Va deveni astfel cel mai scump Golf de serie construit vreodată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide