Volkswagen lansează patru SUV-uri. Cum arată și de ce nu vor ajunge niciodată în România?

Autor: Elena Luchian 16 dec. 2019 Știri auto

Volkswagen lansează nu mai puțin de patru SUV-uri în următorii doi ani. Modelele nu vor ajunge niciodată în România. Acestea sunt dedicate exclusiv pieței indiene.

Intră în GALERIA FOTO

Presa din India anunță sosirea a patru SUV-uri Volkswagen. Primul dintre ele va ajunge în showroom-uri la mijlocul anului viitor. Toate vor fi dezvăluite la Salonul Auto de la New Delhi, care se va desfășura la începutul lui 2020. Unul dintre cele patru va fi un SUV de clasă medie, în timp ce un altul este programat să-și facă loc în segmnetul SUV-urilor de clasă mare.

Nemții mai comercializează în India versiuni modificate ale modelelor Polo, Vento, un model exclusiv pentru piața locală, Ameo, Passat și Tiguan și nu intenționează să renunțe la vreunul dintre ele în viitorul apropiat.

Volkswagen a investit aproximativ 1,1 miliarde de dolari în dezvoltarea de modele pentru piața indiană, acolo unde a deschis și un centru de cercetare și dezvoltare. În cadrul centrului de lângă orașul Pune lucrează 650 de ingineri, dar constructorul german intenționează să ducă numărul acestora până la 5.000. Producția locală ar trebui să reducă semnificativ costurile mașinilor și pieselor, sporind astfel interesul clienților indieni. Mai mult, Volkswagen India oferă o garanție pe o perioadă de patru ani și o reducere cu aproximativ 15% la prețurile pieselor.

Mașinile nu sunt programate să-și facă apariția și pe piața europeană. Volkswagen speculează popularitatea în creștere a SUV-urilor pe piețele asiatice, acolo unde normele de poluare și de siguranță nu sunt la fel de stricte ca în Europa sau ca în Statele Unite. Transformarea acestor modele în versiuni care să fie conforme cu reglementările europene ar fi extrem de costisitoare pentru constructorul german.

Nemții au însă, alte planuri pentru SUV-ul Nivus, modelul care va vedea lumina zilei în Brazilia. Acesta, cel mai probabil cu o denumire nouă și configurație nouă, va ajunge în Europa în 2021.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide