Volkswagen lansează un sistem de climatizare inteligent care reglează temperatura în funcție de poziția soarelui

Autor: Adrian Somai 19 ian. 2023 Știri auto

Volkswagen lansează un sistem de climatizare inteligent, care poate regla temperatura de la interiorul mașinii în funcție de condițiile climatice de la exterior. Mai mult, constructorul german susține că noul sistem de climatizare se poate adapta în funcție de poziția soarelui. Sistemul va fi disponibil pe noul model cu zero emisii ID. 7.

Abia au trecut două săptămâni de la lansarea noului ID. 7 în cadrul CES 2023, eveniment organizat chiar la începutul anului în Las Vegas. Noul ID. 7 se anunță încă de la bun început un model extrem de interesant din toate punctele de vedere, iar germanii tocmai ne-au mai dezvăluit o surpriză pregătită la capitolul tehnologie. VW ID. 7 este programat să își facă debutul pe piața auto europeană chiar în acest an!

Înainte de debutul oficial pe piața auto din Europa, Volkswagen prezintă o inovație absolută din punct de vedere tehnologic. Așa cum spuneam și mai devreme, este vorba despre un sistem de climatizare cu aeratoare inteligente. Mai exact, sistemul este capabil să regleze automat temperatura din habitaclu în funcție de condițiile climatice de la acel moment, potrivit Motor1.

Sistemul va porni automat când șoferul se apropie de mașină

Sistemul de climatizare inteligent dezvăluit acum de VW va putea să se activeze automat atunci când șoferul se va apropia de mașină. Astfel, înainte ca acesta să deschidă ușa, sistemul va putea regla automat temperatura de la interior. În zilele calde de vară, sistemul va porni automat aerul rece, iar în zilele de iarna va porni automat căldura. Sistemul celor de la Volkswagen își va putea da seama de apropierea șoferului de mașină prin recunoașterea cheii.

Temperatura de la interior va putea fi reglată manual prin comenzile tactile de pe display-ul central cu diagonală de 15 inci prezent pe modelele ID. 7. De asemenea, intensitatea fluxului de aer va putea fi setată prin intermediul aceluiași ecran. În plus, toate aceste setări vor putea fi făcute și prin intermediul sistemului de comandă vocală.

Sistemul va fi capabil, de asemenea, să detecteze unghiul de incidență a luminii soarelui. Astfel, atunci când afară este foarte cald, iar soarele bate puternic, sistemul va oferi mai mult aer rece fix în acele zone care sunt cele mai afectate de căldură.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide