Volkswagen ar putea înceta producția unuia dintre cele mai populare modele. A început deja concedierile

Autor: Radu Țuțulan 18 sept. 2023 Știri auto

După o istorie de peste 45 de ani, Volkswagen ar putea înceta producția unuia dintre cele mai iubite și populare modele, din cauza costurilor impuse de normele Euro 7.

Înăsprirea reglementărilor cu privire la emisiile de carbon schimbă încet, dar sigur, industria auto.

Modificările vor majora costurile de producție a mașinilor cu motoare pe benzină și motorină. Iar din acest motiv, grupul auto german Volkswagen va trebui să ia o decizie radicală.

La finalul acestui deceniu, VW ar putea renunța la producția în Europa a unuia dintre cele mai longevive modele ale sale.

Volkswagen ar putea înceta producția Polo

Volkswagen Polo a fost produs până acum în peste 18 milioane de exemplare. Istoria de 45 de ani a modelului s-ar putea încheia, însă, la finalul acestui deceniu.

Odată cu intrarea în vigoare a noile reglementări Euro 7, care sunt mai stricte, vor crește și prețurile, scrie Adevărul, care citează Financial Times.

O decizie cu privire la înlocuirea, prelungirea sau eliminarea sa completă a modelului Polo este „o discuție deschisă” în interiorul companiei, au dezvăluit două surse din cadrul companiei.

Totul este în aer şi deocamdată nu există nimic definitiv. Depinde de modul cum vor evolua volumele de vânzări nivel global”, a precizat o sursa respectivă.

Este posibil ca vânzările din America Latină şi alte piețe să mai mențină pentru o perioadă producția Polo. Dar nu se știe pentru cât timp.

Volkswagen produce modelul Polo din 1975 şi actuala versiune va fi produsă până în 2026. Polo este al doilea cel mai bine vândut model Volkswagen la nivel global, fiind produs la uzinele din Brazilia, China, Spania şi Africa de Sud.

Concedieri la uzina VW din Germania

Până la o decizie privind Polo, VW a început deja o serie de concedieri.

Volkswagen a precizat că nu va mai prelungi contractele de muncă pentru 269 de angajați de la Zwickau.

Volkswagen este în continuare convins în proporţie de 100% de traiectoria spre electromobilitate. Cu toate acestea, în lumina actualelor condiții de pe piață, nu mai putem prelungi 269 de contracte care vor expira în curând după o durată de 12 luni”, a informat purtătorul de cuvânt al VW, preluat de economedia.ro.

Aproximativ 10.700 de angajați lucrează la uzina de la Zwickau. Aici sunt produse 6 modele de vehicule electrice pentru 3 din mărcile din portofoliul Volkswagen Group, inclusiv modelele ID.3, ID.4 şi ID.5.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide