Cum arată Volkswagen Passat care nu va ajunge niciodată în România?

Autor: David Andrei 18 mai 2021 Știri auto

Volkswagen Passat este dat la o parte de SUV-uri în Europa și în Statele Unite. Dar are fanii săi în China. Nemții lansează acolo o versiune facelift. Cum arată Passat care nu va ajunge niciodată în România?

GALERIE FOTO

Imaginile cu versiunea facelift au fost publicate, înaintea prezentării oficiale, pe site-ul Ministerului Industriei și Tehnologiei. Este procedura standard pentru omologarea oricărui model, înainte ca acesta să ajungă la clienții chinezi.

Și Volkswagen Passat dedicat pieței din China are la bază platforma MQB. Designul este atât de diferit, încât clienții din România, de exemplu, nici nu ar recunoaște modelul. Grila radiatorului prezintă un model tip fagure de miere și inserții cromate. Farurile prezintă o semnătură luminoasă diferită, iar bara este desenată și ea altfel.

În partea posterioară, apare o bandă luminoasă, care unește cele două stopuri. Modelul prezentat pe site-ul Ministerului Industriei este în versiune 280 TSI. Este indicativul rezervat versiunii entry-level cu motor de 1,4 litri. Aceasta este disponibilă alături de Volkswagen Passat 330 TSI și 380 TSI. Ambele sunt puse în mișcare de un motor pe benzină de 2.0 litri. Toate trei sunt echipate cu transmisia automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

În China, Volkswagen mai vinde încă modele precum Bora și Phideon, o versiune locală a “defunctului” Phaeton. Tot acolo este disponibil Magotan, o versiune cu ampatament lung a Passat-ului europen, poziționată între Passat-ul local și Phideon.

Volkswagen Passat în România

În țara noastră, Passat cu un look total diferit, (vezi GALERIA FOTO) are un preț de pornire de 23.319 euro. Este un preț trecut în contul versiunii cu echiparea Advance și motor 1.5 TSI. Unitatea dezvoltă 150 de cai putere și este cuplată la o transmisie manuală cu șase trepte.

Echiparea de bază propune mașina cu jante din oțel de 16 inci, sistem de aer condiționat Air CareClimatronic și tapițerie din stofă Titan.

Viitorul posesor de Volkswagen Passat va mai primi faruri LED cu funcție cornering, frânare automată de urgență și radio Composition.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide