Volkswagen lansează un Passat pe care românii nu vor pune mâna niciodată. Este ultimul!

Autor: Elena Luchian 20 iul. 2021 Știri auto

Volkswagen lansează un Passat pe care românii nu-l vor primi niciodată. Este o ediție specială prin care sedanul de legendă își ia adio de la clienții americani.

GALERIE FOTO

Volkswagen Passat Limited Edition este un omagiu adus orașului Chattanooga, acolo unde a fost construită versiunea dedicată pieței americane, de-a lungul anilor. Centrul de producție se va transforma radical. Acolo se vor construi, de anul viitor, doar mașini electrice. Passat iese din scenă pentru a lăsa cale liberă, în Statele Unite, SUV-ului electric ID.4, dar și unor alte modele cu motorizări convenționale, cum sunt Atlas și Atlas Cross Sport.

“Am vândut versiuni Passat timp de aproape 50 de ani. Passat a lansat relația noastră cu Chattanooga, care a oferit mii de locuri de muncă”, a declarat Scott Keough, președinte și CEO Volkswagen Group of America.

Volkswagen Passat Limited Edition vine cu detalii unice atât la exterior, cât și la interior. Doar 1.973 de unități vor fi construite. 1973 este anul lansării modelului în Germania.

Volkswagen Passat va primi culori exclusive

Nemții au pregătit culori exclusive pentru model. 411 unități vor purta nuanța exterioară Aurora Red Metallic și vor avea un interior în Titan Black. 411 este codul original cu care mașina a intrat în producție. 423 de exemplare vor fi Racing Green Metallic. 423 reprezintă codul regiunii. În Mauro Brown vor fi vopsite 524 de unități, amintind de 24.05.2011, data deschiderii uzinei Volkswagen de la Chattanooga. Vor fi și 615 exemplare Platium Grey Metallic. 6 reprezintă numărul generațiilor modelului, 1 este generația asamblată la Chattanoga, iar 5 reprezintă deceniile petrecute de Passat pe piața americană.

Volkswagen Passat Limited Edition primește jante din aliaj de 18 inci cu 15 spițe, faruri LED și deschidere electrică a portbagajului.

Pe scaunele sport, încălzite și ventilate, îmbrăcate în piele Vienna, își vor face apariția două etichete distincte. Pe una dintre ele apare inscripția “1 din 1973”, iar pe cealaltă – “Chattanooga 2011”. În suportul de pahare se poate observa harta orașului. Un sistem multimedia Discover Media cu navigație, un sistem audio Fender Premium, Park Assist și Light Assist se vor mai regăsi la bord.

În Statele Unite, prețul de pornire al ediției speciale este de 30.295 de euro.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide