Volkswagen Phideon – Nemții au construit o limuzină care poate rivaliza cu BMW Seria 7 și Mercedes-Benz Clasa S

Autor: David Andrei 30 sept. 2020 Știri auto

Volkswagen Phideon este limuzina care se bate de la egal la egal cu BMW Seria 7 și Mercedes-Benz Clasa S. Dar nu în Europa, ci în China. Cum arată și ce dotări are super limuzina care se vinde la jumătate de preț față de rivalii de la Mercedes și BMW?

GALERIE FOTO

Volkswagen Phideon este, pe piața chineză, urmaș al celebrului Phaeton. Modelul se vinde acolo încă din 2016, când a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Beijing. Patru ani mai târziu, nemții au supus modelul unui facelift.

Astfel, Phideon are o semnătură luminoasă nouă și bare redesenate. În grila radiatorului și-a făcut loc o bandă luminoasă cu tehnologie LED, care unește farurile.

14.000 de unități s-au vândut în China, anul trecut, acolo unde limuzinele de lux Mercedes-Benz Clasa S,  BMW Seria și Audi A8 fac legea.

Volkswagen a echipat mașina cu un nou sistem multimedia, redat pe un ecran tactil mai mare, cu o diagonală de 9,2 inci. Acesta a preluat rolul mai multor butoane fizice care au dispărut din consola centrală. Phideon are pad pentru încărcarea wireless a telefonului la baza consolei centrale și un volan restilizat, cu partea inferioară aplatizată.

Dotări de lux la bordul lui Volkswagen Phideon facelit

Între cele două locuri individuale opționale din spate și-a făcut loc un frigider pentru a păstra șampania la rece. Cele două fotolii din spate vin cu funcții de încălzire, ventilație, masaj și cu reglaj electric.

Volkswagen Phideon este pus în mișcare de motorul 2.0 TSI, care dezvoltă 224 de cai putere. Unitatea este cuplată la o transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj, care expediază resursele exclusive către puntea spate. Dispar din gamă, din cauza cererii reduse, motorul V6 și versiunea hibridă GTE.

Limuzina de la Volkswagen se vinde la jumătate de preț față de modelele granzilor premium germani. Are preț de pornire sub 50.000 de dolari!

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide