Volkswagen pregătește noua generație de șasiuri – VIDEO

Autor: Mihai Morcovescu 22 nov. 2021 Știri auto

Volkswagen pregătește noi soluții tehnologice pentru viitoarele sale modele electrice, iar șasiul este principala țintă în această direcție.

Constructorul german a pus la punct strategia ACCELERATE prin care folosește programarea pentru a dezvolta soluții inovatoare care se vor regăsi pe viitoarele vehicule cu propulsie electrică și cele autonome.

Direcție asistată electronic

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Astfel, producătorul din Wolfsburg se află în plin proces de dezvoltare a noii generații de șasiuri, iar direcția acționată electronic denumită „Steer-by-wire” este una dintre componentele șasiului viitorului de la Volkswagen.

Sistemul „steer-by-wire” este o soluție teehnologică inovatoare prin care se elimină legătura mecanică dintre volan şi sistemul de direcţie. Există numeroase avantaje pentru folosirea unui astfel de sistem, cum ar fi lipsa vibraţiilor care în mod normal sunt transmise către volan. Prin acest sistem, comenzile celui aflat la volan vor fi monitorizare de senzori şi vor fi transmise electronic către roţi, fără a mai fi necesară o legătură mecanică.

„Pe viitor, software-ul va fi esențial pentru direcția cu comenzi electrice. Astfel, vom avea mai multe oportunități de a influența caracteristicile direcției pe care apoi le vom putea implementa pe toate platformele în funcție de specificațiile fiecărui model. Trecerea de la direcția mecanică, care se bazează pe transmiterea mișcării de rotație prin intermediul angrenajelor, la direcția electrică, care se bazează pe fire și este asistată de calculator, va avea un impact și asupra sistemelor de asistență de ale șoferului care încep să definească un vehicul autonom”, a declarat Karsten Schebsdat, șeful departamentului de dinamica vehiculelor și sisteme de control al șasiului din cadrul Volkswagen.

Oficialul german se referă la sisteme de asistență precum „Lane Assist” și alte astfel de tehnologii de corecție ale unui autovehicul, care vor beneficia de același sistem de direcție electrică atunci când componentele vor intra în producția de serie și vor fi mai eficiente spre comparație cu cele de acum.

VIDEO

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkwagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide