Volkswagen prezintă noua generație Multivan California

Autor: Adrian Somai 24 mart. 2023 Știri auto

Volkswagen confirmă la sfârșitul acestei săptămâni lansarea noii generații Multivan California, noul model urmând să fie prezentat oficial în fața publicului în acest an. Potrivit celor publicate de Motor1, modelele noii generații sunt construite având la bază actualul T7 Multivan.

Anunțul cu privire la lansarea noului Multivan California a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă a diviziei de vehicule comerciale a constructorului german – Volkswagen Commercial Vehicles. Conducerea diviziei a adus în discuție mai multe surprize pregătite pentru anul curent, una dintre ele fiind chiar cea legată de noua generație pregătită pentru Multivan California. Potrivit oficialilor germani, noile modele își vor face debutul pe piață chiar în acest an.

Noile modele Multivan California vor face parte din așa numitul California Universe, o nouă gamă de modele gândită de cei de la Volkswagen care va include vehiculele destinate ieșirilor în natură. Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, noul Multivan California va avea la bază actualul T7 Multivan, cu care am făcut cunoștință în urmă cu aproape doi ani.

Noul Multivan California va primi un propulsor hibrid PHEV

Oficialii germani s-au dovedit a fi rezervați în ceea ce privește noua generație de modele Multivan California, nedezvaluind prea multe detalii în acest sens. Cel mai probabil, noua generație va fi echipată cu un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Este de așteptat ca sistemul să fie alcătuit dintr-un motor pe benzină cu capacitate de 1.4 litri, alături de care va sta o unitate electrică alimentată de o baterie de 13 kWh.

Prin intermediul conferinței de presă despre care aminteam mai devreme, Volkswagen a mai anunțat că pregătește o versiune PHEV pentru modelul Caddy și o nouă generație Crafter. De asemenea, în planurile germanilor mai intră și un nou model Transporter, care va fi dezvoltat în parteneriat cu americanii de la Ford.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide