Ford va aduce pe piață un nou SUV creat în colaborare cu Volkswagen

Autor: Ionuț Vîlciu 16 dec. 2022 Știri auto

Ford a publicat o serie de imagini teaser care preconizează un nou SUV electric. Se pare că acesta va fi construit pe platforma MEB de la Volkswagen.

Oficialii Ford au făcut publice două imagini care prevestesc lansarea unui nou SUV electric în viitor, scrie Motor1.

Ford a decis că va elimina câteva modele din gama sa, inclusiv Fiesta sau Focus. Aceste modele vor fi înlocuite de mașini electrice, iar prima lansare va veni sub forma unui SUV electric de dimensiuni medii, care ar urma să fie produs în fabrica de la Köln.

Unul dintre teasere a fost publicat pe LinkedIn de Martin Sander, directorul general al echipei Ford Model e Europa. Cealaltă imagine a fost publicată pe Twitter de șeful de marketing al Ford Europa, Peter Zillig. Detaliile despre SUV-ul electric rămân un mister. În afară de faptul că va fi construit pe platforma MEB dezvoltată de Grupul Volkswagen, nu se cunosc alte detalii. Totuși, ar putea avea specificații similare cu Volkswagen ID.4.

Ford va lansa un nou SUV electric

Din câte putem observa din silueta mascată de prelata de protecție, SUV-ul are proporții mult mai angulare decât Volkswagen ID.4. Echipa de design probabil că a încercat să ofere un aspect distinct noului model, astfel încât să se diferențieze de omologul său de la Volkswagen.

Compania a confirmat că acest SUV de dimensiuni medii va oferi 500 de kilometri de autonomie pentru o singură încărcare. În ceea ce privește varianta sport, aceasta ar putea folosi configurația cu două motoare a lui Volkswagen ID.5 GTX. În cazul acelui model, cele două motoare livrează aproximativ 300 de cai putere.

Până acum, Ford s-a aventurat în lumea mașinilor electrice prin intermediul SUV-ului Mustang Mach-E sau a camionetei electrice F-150 Lightning. Parteneriatul cu Volkswagen nu este tocmai un lucru nou, mai ales dacă ținem cont de faptul că noul Ford Ranger împarte Platforma tehnică cu Volkswagen Amarok.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Martin Sander - Twitter, Peter Zillig - LinkedIn


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide