Volkswagen prezintă o ediție aniversară Polo GTI Edition 25

Autor: Adrian Somai 18 mai 2023 Știri auto

La 25 de ani distanță de lansarea în premieră a versiunii Polo GTI, Volkswagen prezintă o ediție aniversară ce urmează să fie construită într-o serie limitată de 2.500 de exemplare. Este vorba despre Polo GTI Edition 25, un model prin care constructorul german vrea să marcheze așa cum se cuvine împlinirea unui sfert de secol de la apariția acestui model.

Polo GTI Edition 25 vine la pachet cu câteva noutăți importante pregătite de specialiștii constructorului german. Spre exemplu, avem un set de jante noi cu dimensiuni de 18 inci și o suspensie sport, care coboară garda la sol cu 15 mm. De asemenea, modelul aniversar va mai fi echipat cu faruri Matrix LED și cu un diferențial controlat electronic. Nu în ultimul rând, la interior, noile modele aniversare vor primi o tapițerie din piele perforată.

Germanii au pregătit și câteva embleme speciale “One of 2500” care să scoată în evidență faptul că ai în fața ochilor un model ediție specială Polo GTI Edition 25. Clienții care vor cumpăra cele 2.500 de exemplare ale acestei versiuni aniversare vor putea opta pentru una dintre următoarele nuanțe de culoare: Grey Smoke Metallic, White Pure, Grey Ascot, Black Deep Pearl Effect, Blue Reef Metallic sau Red Kings Metallic.

Nicio schimbare din punct de vedere tehnic pentru Polo GTI Edition 25

La capitolul tehnic, Volkswagen nu a mai pregătit nicio surpriză pentru modelele aniversare Polo GTI Edition 25. În aceste condiții, și acestea vor fi echipate cu aceeași unitate de motorizare TSI cu capacitate de 2.0 litri pe care o cunoaștem deja, capabilă să dezvolte 207 cai putere și un cuplu maxim de 320 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii de viteze automate, cu șapte rapoarte și cu dublu ambreiaj.

Așa cum spuneam și în primele rânduri, ediția aniversară Polo GTI Edition 25 va fi asamblată într-o serie limitată ce va cuprinde 2.500 de unități. Pe piața auto din Germania, prețul unui exemplar va porni de la 35.205 euro, cu toate taxele incluse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide