Volkswagen produce roboți de încărcare. Mașinile electrice vor fi încărcate pe orice loc de parcare

Autor: Elena Luchian 26 dec. 2019 Știri auto

Volkswagen produce roboți de încărcare, pentru ca mașinile electrice să poată fi încărcate pe oricare dintre locurile de parcare alese. Roboții mobili se vor deplasa autonom acolo unde sunt solicitați.

Intră în galeria foto

În viitor, goana după o stație de încărcare va lua sfârșit. Rolul lor va fi preluat de roboți de încărcare, capabili să se deplaseze acolo unde sunt solicitați, pentru a încărca o mașină electrică. Aceștia vor fi chemați și activați prin intermediul unei aplicații. Mai mult, nu va mai fi necesară intervenția umană pentru deschiderea capacului portului de încărcare, pentru conectarea prizei și pentru decuplarea de la priză.

Robotul va veni însoțit de un dispozitiv de stocare a energiei, pe care îl va conecta la vehicul pentru a încărca bateria acestuia. Dispozitivul rămâne lângă vehicul pe tot parcursul încărcării, dar robotul pleacă pentru a deservi și alte mașini. Atunci când încărcarea este completă, robotul vine să recupereze dispozitivul.

Astfel, fiecare loc de parcare devine un loc unde mașina electrică poate fi încărcată, fără ca parcarea respectivă să dispună de infrastructură specifică.

Deocamdată, planurile celor de la Volkswagen se află în stadiul de proiect, iar robotul construit este doar un prototip, dar compania estimează că acesta va deveni, în curând, o realitate pentru fiecare utilizator de vehicul electric.

Un robot poate trage după sine mai multe vagoane cu dispozitive de încărcare simultan. Robotul cu design compact este echipat cu mai multe camere video, cu scannere laser și senzori ultrasonici, care îi permit să se deplaseze autonom, să detecteze posibilele obstacole și să reacționeze în consecință.

Volkswagen nu a comunicat încă momentul în care va lansa robotul de încărcare. Până atunci însă, compania are un plan măreț: intenționează să instaleze 36.000 de puncte de încărcare pe teritoriul Europei, în următorii 5 ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide