Volkswagen promite o mașină electrică accesibilă pentru toate buzunarele, cu un preț sub 20.000 de euro

Autor: Adrian Somai 16 mart. 2023 Știri auto

Volkswagen își propune să ofere o soluție mai accesibilă din punct de vedere financiar clienților săi care își doresc o mașină electrică, drept pentru care constructorul german promite acum un model care va avea un preț de pornire de sub 20.000 de euro. Potrivit Autocar, modelul ID.1 va fi construit pe platforma MEB, iar producția acestuia ar urma să înceapă în 2027.

Conducerea Volkswagen a declarat  recent că intenționează să vândă milioane de vehicule electrice în următorii ani și să devină liderul pieței de mașini electrice. De asemenea, producătorul german a afirmat că prețul va fi o componentă cheie a strategiei sale pentru a face mașinile electrice accesibile pentru mai mulți clienți. Cu un preț competitiv și o autonomie decentă, acest model ar putea fi alegerea perfectă pentru cei care își doresc o mașină electrică la un preț accesibil.

Anunțul a fost făcut chiar de către Thomas Schafer, șeful mărcii germane, la scurt timp după ce VW a publicat primele fotografii și detalii oficiale cu privire la ID.2all, un concept care anunță viitorul model de serie ID. 2. Mai exact, vorbim despre un model electric, cu o autonomie de apeoximativ 450 de kilometri, care va porni de la 25.000 de euro.

Dimensiuni apropiate de cele ale lui VW Polo

“Lucrăm, de asemenea, la o mașină care să coste sub 20.000 de euro, iar asta este o provocare și mai mare”, a recunoscut cu această ocazie Thomas Schafer. Prea multe informații despre acest viitor ID. 1 nu se cunosc până la această oră, cu excepția prețului foarte mic anunțat de șeful Volkswagen.

Potrivit zvonurilor, VW ID. 1 ar urma să aibă dimensiuni apropiate cu cele ale lui VW Polo, un model știut deja de toți pasionații auto. Mașina ar urma, de asemenea, să fie echipată cu o baterie de 57 kWh, ceea ce înseamnă că ar urma să aibă o autonomie de aproximativ 400 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide