Volkswagen recheamă peste 20.000 de modele ID.4. Mașinile se pot opri în mers

Autor: Ionuț Vîlciu 08 feb. 2023 Știri auto

Volkswagen recheamă în service aproximativ 21.000 de modele electrice ID.4. Motivul ar fi acela că mașinile afectate de problemă se pot opri în mers.

Volkswagen a emis o rechemare pentru aproape 21.000 de unități ale crossover-ului său complet electric ID.4, deoarece acestea ar putea pierde putere, ducând la oprirea mașinii în timpul conducerii, scrie InsideEVs.

Problema constă în software-ul care controlează bateria de înaltă tensiune, care se poate reseta singur în anumite condiții și, la rândul său, poate dezactiva invertorul de puls în timpul resetării sale. Drept urmare, motorul electric al mașinii ar putea pierde putere. 20.904 de unități ale lui ID.4, construite între 26 mai 2020 și 20 ianuarie 2022, sunt afectate. Problema a fost depistată inițial încă din iulie 2021, dar până în septembrie marca germană a concluzionat că șoferii nu au fost puși în pericol, deoarece „direcția și funcțiile de frânare nu sunt afectate”.

Cum se manifestă problema pentru Volkswagen ID.4?

Cu toate acestea, ancheta nu a fost închisă și, în ianuarie 2022, furnizorul companiei Volkswagen a spus că și software-ul invertorului de impulsuri a avut probleme, ceea ce ar putea duce la aceste blocări. Vehiculele mai noi nu sunt afectate de această problemă, spune Volkswagen, deoarece folosesc o versiune de software mai nouă, astfel încât mașinile fabricate după 20 ianuarie 2022 nu suferă de această problemă.

Vehiculele afectate vor afișa o alertă pe tabloul de bord până la sfârșitul lunii martie, prin care vor cere proprietarilor să programeze o programare la un service Volkswagen pentru instalarea unei remedieri software pentru unitatea de control de gestionare a bateriei de înaltă tensiune și unitatea de control a invertorului de impulsuri.

Aproximativ 1.000 de ID.4 fac parte dintr-o altă campanie de rechemare, în care un cablu pentru bateria de 12 volți se poate freca de coloana de direcție a mașinii și se poate uza, ceea ce ar putea duce la un scurtcircuit și, în cel mai rău caz, la un incendiu.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide